Doorgaan naar artikel
Nielson ontvangt platina voor Beauty en de Brains
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

De carrière van Nielson gaat als een trein. Vandaag heeft hij in de ochtendshow van Giel Beelen bij radiozender 3FM een platina plaat uitgereikt gekregen.

Nielson is de artiestennaam van Niels Littooij. De bijna 23-jarige Nederlandse singer-songwriter heeft zich gespecialiseerd  in het rappen op de Herman Brood Academie in Utrecht. Hierna stond hij onder meer in het voorprogramma van The Opposites. In 2008 won hij in Rotterdam met een rap-act de voorrondes van Kunstbende. Na 2 jaar lang samengewerkt te hebben met Nickelodeon Nederland in de zang- en dansformatie Zirkus Zirkus, stopte deze in 2011. Nielson pakte hierna het schrijver van muziek weer op. In 2012 deed hij mee aan de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Een programma van de VARA, BNN en 3FM. Ondanks dat hij deze wedstrijd uiteindelijk niet won, heeft hij vervolgens wel een enorme hit gescoord met zijn zelf geschreven nummer Beauty en de Brains.

Hij ontving de platina onderscheiding voor zijn single Beauty en de Brain. Dit houdt in dat er dal meer dan 20.000 exemplaren verkocht zijn van de single.