Doorgaan naar artikel
Reboot: Thunderbirds are go!
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

De poppenserie Thunderbirds gaat een reboot in een modern jasje krijgen: Thunderbirds Are Go!. ITV Studios uit het Verenigd Koninkrijk en Pukeko Pictures en Weta Workshop uit Nieuw Zeeland zullen hiervoor de handen ineen gaan slaan. 

Er zal een unieke mix gebruikt gaan worden van CGI animatie en live-action modellensets. Op deze manier hopen de makers van Thunderbirds Are Go! het idee achter de originele serie in tact te houden.

Een woordvoerster van ITV Studios vertelt: “Thunderbirds is een zeer gerespecteerd merk dat wereldwijd nog steeds veel waardering geniet. De cultserie heeft de geschiedenis van animatie en action-adventure veranderd en we zien er naar uit om de show naar een nieuw niveau te tillen terwijl we het geliefde nalatenschap dat het de afgelopen 50 jaar genoten heeft in stand te houden.”

Thunderbirds draaide om International Rescue, een groep mensen die met behulp van vooral hun futuristische en iconische voertuigen (de Thunderbirds) het kwaad bestreden. De belangrijkste leden van deze groep waren de vijf gebroeders Tracy, hun vader en Lady Penelope. Vanuit hun basis op een tropisch eiland lanceerden ze de Thunderbirds wanneer de wereld hun hulp weer nodig had.

Ondanks het feit dat de serie slechts twee seizoenen telde waren deze in de jaren ’60 mateloos populair. Ook in de jaren die volgden bleef men kijken en waren de 32 afleveringen nog vaak op televisie te zien. Ze vormden ook de basis voor onder andere Matt Stone en Trey Parker’s film Team America: World Police (2004).

Thunderbirds Are Go! wordt in 2015 verwacht op de Britse televisie.

Bron: Deadline