Doorgaan naar artikel
De kandidaten van De Pelgrimscode
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

14 maart start er een nieuw seizoen van De Pelgrimscode waarin tien kandidaten door het Afrikaanse land Ethiopië reizen. Om je alvast kennis te laten maken met de kandidaten hebben we ze voor jullie op een rijtje gezet.

Oud profvoetballer van onder andere Ajax en PSV is de eerste kandidaat van dit nieuwe seizoen. Wim Kieft is 43 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. De laatste maanden schuift hij regelmatig aan bij Voetbal International om zijn analyses en meningen over voetbal met ons te delen.

Sjoerd Pleijsier is tekstschrijver en acteur van beroep. Hij speelde onder andere mee in de film Sinterklaas en recent nog in de musical Turks Fruit. Sjoerd is geboren in 1954 en hiermee de oudste van de kandidaten. Dit hoeft echter zeker niet altijd een nadeel te zijn.

Al sinds haar twaalfde levensjaar is Pernilla la Lau bezig met journalistiek en alles wat er mee te maken heeft. Tegenwoordig schuift ze regelmatig aan bij Koffietijd, maar in het verleden presenteerde ze ook programma’s als Editie NL en 4 in het land. Pernille heeft overigens twee kinderen.

Waar Sjoerd de oudste deelnemer van de groep is, is Monique Samuel de jongste van de groep. Met haar 24 jaar is de politicoloog vooral bekend van haar expertise die ze gebruikt in programma’s als Pauw en Witteman. In het verleden is Monique getrouwd geweest, maar in 2011 kwam ze vol uit de kast.

Als actrice is Marian Mudder vooral bekend van de serie Baantjer. Toch is ze de laatste jaren vooral bezig met iets totaal anders, namelijk het schrijven van romans. Marian zet zich ook vooral in voor dieren in organisaties als WSPA, Stichting AAP, WNF, Wakker dier en de Bont Voor Dieren.

Leo van Alkmade is een 33-jarige cabaretier. Naast het verzorgen van optredens heeft Leo ook verschillende andere kwaliteiten zoals acteren in films en het meedoen aan programma’s als Fort Boyard. De strijd aangaan met andere bekende Nederlanders is hem dan ook niet vreemd, maar of het een voordeel oplevert?

Alhoewel Kim Feenstra in het verleden vooral bekend was als het vriendinnetje van een moordenaar, is ze op dit moment toch vooral bekend van haar modellenwerk. In 2007 wint ze Hollands Next Top Model waarna haar carrière in een stroomversnelling komt. Ze deed daarnaast onder andere mee aan Expeditie Robinson.

Ex-Formule 1 coureur Christijan Albers is waarschijnlijk de snelste van de kandidaten. Naast het rijden in de Formule 1 heeft de coureur namelijk vele verschillende bolides bestuurd. Ervaring met afzien heet Christijan zeker dankzij zijn deelname aan 71 graden noord, waarin bekende Nederlanders afreizen naar de poolcirkel.

Dat de 58-jarige Bert Kruizinga meer kwaliteiten heeft dan alleen presenteren bewees hij twee jaar geleden toen hij samen met Mary-Lou van de Ven optrad in het theaterstuk bedgeheimen. Alhoewel hij niet de oudste deelnemer is, scheelt hij qua leeftijd maar weinig met Sjoerd Pleijsier.

Aukje van Ginneken is voor velen bekend als Charlie uit Goede Tijden Slechte Tijden. Alhoewel ze dat natuurlijk al lang niet meer is, is ze nog wel veel actief als actrice. In verschillende programma’s vertolkte ze een rol. Alhoewel ze tussendoor een pauze heeft gehad, is ze sinds 2009 weer volop te zien.

14 maart om 20.30 uur begint het nieuwe seizoen van De Pelgrimscode op Nederland 1. NieuwerwetsTV zal dit programma nauwlettend in de gaten houden en jullie geregeld van informatie voorzien.