Doorgaan naar artikel
Godzilla begint met filmen
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

De productie van Godzilla is begonnen. In Vancouver is er gestart met het draaien van de film over het gigantische monster.

Godzilla zal voor niemand onbekend zijn. Het torenhoge monster, dat in 1954 voor het eerst op het Japanse witte doek te zien was, staat het meest bekend om zijn destructieve aard die hij in meerdere versies van de film botviert op grote steden. Ondanks dat er nog niet heel veel bekend is over het precieze plot is de kans groot dat het bij deze versie niet anders zal gaan lopen. Dit simpele plot heeft Godzilla in Azië een bijna ontelbaar aantal films en spin-offs geïnspireerd, maar in de Amerikaanse filmindustrie is dit aantal een stuk geringer. Behalve Godzilla uit 1998 bestaan er nog geen Hollywood versies. Daar komt nu dus verandering in.

De regie ligt in handen van Gareth Edwards. Edwards heeft wat films betreft nog niet veel op zijn naam staan. Zijn bekendste en eveneens recenste werk als regisseur is Monsters (2010) dat wisselende kritieken ontving. We zullen zien of Godzilla hem meer succes zal brengen. Andere, misschien wat bekendere, namen die aan het project verbonden zijn zijn onder andere die van de acteurs Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson en Elizabeth Olsen.

In 2014 wordt Godzilla in de bioscoop verwacht.