Doorgaan naar artikel
Nieuwe details Call of Duty Ghost
Maurice van Wordragen
Maurice van Wordragen
Profiel

De nieuwe Call of Duty is mooier, heeft een beter verhaal en is tot nu toe de beste Call of Duty-game gemaakt. Infinity Ward wil geen Modern Warefare 4, maar neemt risico door een geheel nieuwe weg in te slaan. 

Infinity Ward-directeur Mark Rubin vond het tijd voor iets nieuws. De vorige engine was uitgebloeid, dus moest er iets nieuws komen. Call of Duty Ghost moet voor vernieuwing en verbazing zorgen. Tijdens de persconferentie kwam de engine met alle nieuwe functies ruim aan bod.

Vrienden uit onverwachte hoek
In Call of Duty Ghost mogen we ons vermaken met honden. Dit keer niet om je achterna te zitten, maar om je te helpen. De hond zal namelijk je maatje zijn gedurende het spel. Hij kan bommem voor je opsporen en je beschermen. Naast het toevoegen van de honden zijn ook andere dieren aanwezig in het spel. De nieuwe engine maakt het namelijk mogelijk dat bijvoorbeeld vissen reageren op je aanwezigheid. Naast een vernieuwde computerintelligentie, is het ook mogelijk om nog sneller over muurtjes heen te springen. We kunnen soepeler over de grond sliden na een korte sprint en mogen stiekem om hoekjes kijken met de nieuwe ‘lean’-feature. Deze ‘lean’ functie kennen we van Call of Duty 1.

Multiplayer
Infinity Ward heeft niet op safe gespeeld bij het maken van de multiplayer. Call of Duty Ghost kent een aantal veranderingen, die de spelbeleving veranderen. De multiplayer-maps in de game zullen namelijk dynamisch worden. Aardbevingen en vloedgolven brengen een nieuwe beleving tijdens het online schieten. Spelers kunnen zelf ook enige dynamiek toevoegen tijdens het gamen. Als voorbeeld werd een stapel wegrollende houtblokken getoond. Naast het toevoegen van dynamiek in de multiplayerlevels zijn er nog een aantal dingen veranderd. Om meer verbonden te zijn met je online personage kun je deze helemaal aanpassen. Ook kunnen we in Call of Duty Ghost flink wat nieuwe wapens verwachten.

Wat een plaatje
Om de grafische kracht van de engine te laten zien werden er beelden getoond van Modern Warefare 3 en daarna Call of Duty Ghost. In onderstaande afbeeldingen is het verschil te zien.

Modern Warefare 3:
   

Call of Duty Ghost:
   

In de nabije toekomst komt Infinity Ward nog met perfect werkend split-screen systeem, spraakbesturing via Kinect en meer nieuwe ontwikkelingen rondom Call of Duty Ghost. Net zoals op de Xbox 360 zullen Xbox One bezitters voorrang krijgen op downloadable content.