Doorgaan naar artikel
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Het derde deel van The Hangover is het slot van een spraakmakende trilogie. The Wolf Pack komt nog één keer samen voor een epische finale van de reeks. Helaas voor Stu, Phil, Doug en Alan komt men met een kater de bioscoop uit.

Dit keer geen huwelijk, maar Alan die klaarblijkelijk niet meer te helpen is. Na de dood van zijn vader is het tijd om hier verandering in te brengen en zodoende wordt besloten om hem naar een kliniek te brengen waarin hij mogelijk geholpen kan worden. Als afscheid zullen de heren de reis met z’n vieren maken om nog één keer samen te zijn. De trip richting Arizona verloopt niet als verwacht, want Marshall (John Goodman) gooit roet in het eten. Er is voor 21 miljoen dollar aan goudstaven gestolen en hij wilt deze terughebben. Leslie Chow heeft deze in zijn bezit en Marshall doet besluiten The Wolf Pack te ontvoeren en hun op te laten draaien voor het terugkrijgen van deze goudstaven. Dat het terugkrijgen hiervan niet gaat zoals gepland zal duidelijk zijn.

Het zou episch moeten zijn
The Hangover begon als geweldige komedie, waarbij al in het tweede deel de trilogie ten onder is gegaan. Deel drie zou een redding moeten zijn en met de slogan “The epic final to The Hangover trilogy” wordt dit idee ook gewekt. Helaas is het epische maar bij vlagen te zien en uit zich dit enkel in de muziek en bijbehorende shots. The Hangover is niet episch. Regisseur Todd Phillips zet een film neer waarbij de vraag of het een komedie moet zijn prima gesteld kan worden. De personages zijn verre van losbandig en hebben het plezier compleet verloren. De film is louter een suffe achtervolging om hun rekening aan Marshall te betalen. Het enige lichtpuntje in de film is de rol van Zach Galifianakis. Hij weet Alan nog steeds op eenzelfde idiote manier neer te zetten. Helaas is Alan al lang niet meer de Alan uit deel één en wordt zelfs serieuzer; maar wel op zijn banale manier.

Van Mexico naar Las Vegas
Een echte structuur kent de film niet. Regelmatig zijn er verwijzingen naar de eerste twee delen en de verhalen uit de twee delen zorgen ervoor dat een derde deel gemaakt kan worden. Zo brengt de The Wolf Pack ons in eerste instantie naar Mexico om daar de vermeende goudstaven van Marshall op te halen. Hierbij krijgen ze hulp van Mr. Chow die zo voorspelbaar als het ook klinkt natuurlijk op zijn beurt The Wolf Pack weer gebruikt bij zijn snode plannetjes. Het uiteindelijk cliché: de terugkeer naar Las Vegas, krijgt verre van het vermaak wat in het eerste deel te zien was. Het huwelijk dat als afsluiter alsnog plaatsvindt maakt het er niet beter op en zorgt voor een flauw einde van The Wolf Pack.

The Hangover Part III is niet leuk, niet grappig en verveelt verschrikkelijk. De personages hebben duidelijk hun plezier verloren. Bij kleine vlagen is maar het succes van het eerste deel te zien. Een kleine redding is Zach Galifianakis, maar hij alleen kan een complete trilogie niet in zijn eentje dragen.