Doorgaan naar artikel
Crossover The Unwritten & Fables
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

De graphic novel series Fables en The Unwritten gaan een aantal crossover issues krijgen. Een vijftal afleveringen van de serie krijgen de naam ‘The Unwritten Fables’, waarin de verhaallijn van The Unwritten die van Fables binnendringt. 

Beide series gaan op interessante wijze om met verhalen en de manier waar ze deze vertellen. In Fables worden sprookjesfiguren uit hun eigen leefwereld naar de onze gejaagd. Hier proberen ze allemaal, voor zover mogelijk, onopvallend tussen de mensen te leven terwijl de lezer nog wel aan hun verleden herinnerd wordt. In The Unwritten gaat hoofdrolspeler en tovenaar Tom Taylor op zoek naar plekken waar geschiedenis en fictie elkaar ontmoeten om achter het mysterie van zijn identiteit te komen.

De samenkomst van Fables en The Unwritten lijkt volgens Bill Willingham, schrijver van Fables, een hele logische. Het idee van The Unwritten is volgens hem namelijk dat de karakters in elk verhaal op kunnen duiken. Fables is erg verhaal-gericht doordat het constant rekening houdt met de sprookjes waaruit het verhaal put . “Naar mijn idee schreeuwden de overlappingen om meer onderzoek,’ aldus Willingham. Willingham heeft met ‘Jack of Fables’ al een spinoff van Fables gecreëerd maar nog geen overlapping met een andere serie. The Unwritten wordt dus de eerste.

Mike Carey van The Unwritten wilde niet ingaan op de vraag hoe hij de verhalen precies samen wil gaan voegen. “Daarmee zou ik teveel verklappen,” verklaart hij. Wel wordt er duidelijk gemaakt dat het verhaal uiteindelijk in The Unwritten serie plaatsvindt en dus niet op de pagina’s van Fables. De kans is echter groot dat er gebeurtenissen plaats zullen vinden die later direcht of indirect effect kunnen hebben op de voortgang van het verhaal van Fables. We zijn benieuwd.