Doorgaan naar artikel
Dead Rising 3 onthuld tijdens E3
Maurice van Wordragen
Maurice van Wordragen
Profiel

Dead Rising is terug met een nieuwe zombie-uitbraak, wat garant staat voor meer zombies dan je ooit hebt gezien in een game. Maar Dead Rising 3 belooft meer.

72 uur na een nieuwe zombie-plaag trekt hoofdpersoon Nick ten strijde met de zombies. De zombies hebben Californië overgenomen en zijn in grote aantallen op zoek naar hem. Door de kracht van de Xbox One zullen laadtijden tijdens het gamen uitblijven in de open wereld van Dead Rising 3. Zoals we kennen uit vorige delen is ook dit keer weer van alles mogelijk met wapentuig. Er zijn honderden wapens te vinden in de open wereld en deze zijn vervolgens weer aan te passen. Naast de nieuwe wapens is het ook mogelijk om met de auto Californië te verkennen. Wie denkt dat hij in een auto even kan uitrusten heeft het mis, de zombies kunnen ook tijdens het rijden aanvallen vanuit onverwachtse hoeken.

Dead Rising 3 biedt ons meer zombies, betere graphics en minder laadtijden. De komst van Microsofts Smartglass heeft ook invloed op de game. Zo zal het mogelijk zijn om de extreem grote hordes zombies aan te vallen met bijvoorbeeld artillerie die je inzet door middel van Smartglass.

Dead Rising 3 zal dit najaar exclusief uitkomen voor de Xbox One.