Doorgaan naar artikel
Details nieuwe Sandman onthuld
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

In oktober zal er een nieuw issue uitkomen van de hoog aangeschreven Sandman comic-serie. DC heeft onlangs een aantal details onthuld over de eerste nieuwe aflevering in de serie die Overture gaat heten.

De Sandman serie eindige oorspronkelijk in 1996 met de elfde reeks genaamd Endless Nights. Nu mogen we echter weer uitkijken naar een nieuw deel, net als schrijver Neil Gaiman zelf. Het feit dat hij in Overture hulp krijgt van tekenaar en oude vriend J. H. Williams is volgens Gaiman “het mooiste dat bestaat”. Onder andere de cover van de eerste nieuwe aflevering wordt door Williams voor zijn rekening genomen. Overture zal een verhaal gaan vertellen waar Gaiman in de originele series niet aan toe gekomen is. Vroeg in de oorspronkelijke serie wordt hoofdpersoon Morpheus gevangen genomen terwijl hij terugkeert van een reis. Waar deze reis hem naartoe bracht is nooit duidelijk geworden. “Dit is de kans om dat verhaal te vertellen,” aldus Gaiman.

Meer details over de Overture reeks zullen tijdens Comic-Con, later dit jaar in San Diego, onthuld worden. Tijdens deze conferentie zal Vertigo Comics ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de uitgeverij een ‘all-star panel’ organiseren waar Neil Gaiman, Williams en Sandman-artiesten Dave McKean en Sam Kleth aanwezig zullen zijn. McKean heeft bij eerdere uitgaven in de serie voor adembenemend artwork gezorgd.

Vanaf 30 oktober zal er tweemaandelijks een issue verschijnen. Dezelfde dag zullen deze ook digitaal te downloaden zijn. Ook zal er om de twee maanden een special editie verschijnen. Hierin zullen onder andere originele scripts, concept art en schetsen te vinden zijn. Vanaf november zullen deze tussen de issues van Overture uitgebracht worden.

Bron: Vertigo Comics