Doorgaan naar artikel
Little Quentin
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

Conclusie

Little Quentin zorgt voor een onderhoudende tien minuten. Er zitten leuke en onverwachte hoekjes in die hier en daar nog voor wat verassingen zorgen. De ietwat houterige animaties zijn echter minder interessant. Hier tegenover staat wel dat de tekenstijl erg fijn is om naar te kijken. Dit in combinatie met het verhaal maakt Little Quentin een aangename tien minuten.

Elke vrijdagmiddag om het weekend alvast in te luiden, is er op NieuwerwetsTV een korte film te bewonderen: van stop-motion-animatie tot tekenfilm en van sciencefiction tot romantisch drama. Daarnaast recenseert de redacteur van dienst de short. Bekijk deze keer Little Quentin.

De korte film draait om Oswald, een konijn dat wat minder lief is dan hij oogt. Rond Oswald vinden we meer zonderlinge figuren, een bijeengeraapt zooitje personages. De reden voor deze mengelmoes vinden we pas op het eind. De wereld waarin deze personen zich bevinden oogt als een flashfilmpje. Dit komt omdat de animaties niet heel vloeiend zijn. Dit stoort een beetje maar de tekeningen zelf maken een hoop goed. Ook het verhaal, of liever gezegd waar de film naartoe werkt, is prima en weet te boeien.

Little Quentin is een korte film van eigen bodem. Nederlanders Paco Vink en Albert ’t Hooft hebben met de tien minuten durende film al wat prijzen in de wacht gesleept bij onder andere Wiz Art en Shoot Me filmfestivals. Vink en ’t Hooft kregen voor Little Quentin hulp van het Nederlands Filmfonds dat wel heil zag in hun productie: met goede reden.  Het tweetal is op het moment ook bezig een aantal interactieve kinderboeken te creëren waarvan het eerste deel al te verkrijgen is in de AppStore. Little Quentin zal dus niet het laatste zijn wat we horen van Paco Vink en Albert ’t Hooft.