Doorgaan naar artikel
Impressie: Wolfenstein: The New Order
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

In 2014 zal de nieuwe Wolfenstein uitkomen. Op het moment zijn er al wat trailers uit, maar NieuwerwetsTV heeft al even een level mogen spelen op de Gamescom 2013.

Wolfenstein: The New Order speelt zich af in een andere werkelijkheid waarin de nazi’s de wereldoorlog hebben gewonnen. Hoofdpersonage Blazkowicz speelde mee in deze oorlog en is, vlak voor dat de nazi’s hadden gewonnen, geraakt door wat brokstukken waardoor hij 14 jaar in een soort coma zat. Hij kreeg wel alles om zich heen mee, maar kon niks doen. Nu is hij ontwaakt en moet het opnemen tegen een verder geavanceerde, oude vijand.

De game volgt de formule van een stereotype singleplayer shooter. De verhaallijn wordt gevolgd door een aantal levels naar het einde. Uiteraard zitten de levels vol met verrassingen en geheimen die de speler kan vinden. De demo dat Nieuwerwets heeft mogen spelen speelde zich af vlak voordat Blazkowicz bewusteloos was, een soort epiloog. De actie zat er goed in en de andere personages in het spel kwam ook geloofwaardig over. Hierdoor wordt de speler alleen maar meer in het verhaal getrokken. De omgevingen en alles daarin zijn mooi gedetailleerd.

Wolfenstein is zeker een titel om naar uit te kijken. Wie wil de nazi’s nou niet uit hun schoenen schieten? Het verhaal is goed uitgewerkt en speelt lekker weg. De ontwikkelaars beloofden bij een snelle playthrough een speeltijd van ongeveer 6 uur. Dat is zonder alle extra’s die er te vinden zijn.