Doorgaan naar artikel
Impressie: Project Spark (Gamescom 2013)
Maurice van Wordragen
Maurice van Wordragen
Profiel

Spelwerelden creëren, deze spelen en laten zien aan vrienden: Project Spark is een van de meest aansprekende titels voor de Xbox One op de Gamescom 2013.

Op de Gamescom 2013 werd Project Spark getoond op de beursvloer. Er werden  presentaties gegeven voor het publiek om ze kennis te laten maken met het spel. Het werd al snel duidelijk dat Project Spark iets anders doet dan de meeste games.

In Project Spark krijgt de gamer de mogelijkheid om zijn of haar verbeeldingen tot in de puntjes uit te werken in zelfgemaakte levels. Van 3D adventure game tot een 2D side scroller, er lijken maar weinig beperkingen te zijn in Project Spark. De presentatie die werd gegeven tijdens de Gamescom liet zien hoe een gamer vanaf het begin te werk gaat. In het begin worden dingen zoals het landschap, de natuut en het weer gekozen. Daarna worden de eerste gebouwen, vijanden, wapens en overige questgerelateerde objecten geplaatst. Het was opmerkelijk hoe gemakkelijk en snel een speelbaar level tot stand kwam.

Geen inspiratie?
Naast zelf levels maken is het ook mogelijk om een verhaallijn te volgen die na eigen hand is aan te passen. Bij het starten van de campaign wordt er gekozen voor het landschap, het soort avontuur en als laatste de opdracht die voltooid moet worden. Op deze manier krijgt het level toch een verhaallijn en het beste is dat deze zelfgemaakt is. Voor gamers met iets minder inspiratie zal er ook genoeg te beleven zijn. Het spelen van levels die door de gemeenschap gemaakt worden kan voor eindeloze variatie zorgen. Hierin heeft het weg van LittleBigPlanet.

Project Spark biedt vernieuwende gameplay en is zeker de moeite waard om in de gaten te houden. De game komt in 2014 naar Windows 8, Xbox 360 en Xbox One.