Doorgaan naar artikel
Impressie: Lego Marvel Super Heroes (Gamescom 2013)
Maurice van Wordragen
Maurice van Wordragen
Profiel

Lego heeft zijn online stenen bij elkaar geraapt; het is tijd voor een nieuwe Lego-game. Het nieuwe Lego Marvel Super Heroes belooft een kenmerkende next-gen titel te worden. Gaat dit voor genoeg verandering zorgen?

We hebben ondertussen al heel wat Lego-games voorbij zien komen. Ditmaal is het de beurt aan de superhelden uit het Marvel-universum. De next-gen game Lego Marvel Super Heroes speelt zich af in het New York van The Avengers (bekend van de film van Joss Whedon, 2012). New York City zal helemaal vrij zijn om te ontdekken, zonder laadtijden. Tijdens een korte presentatie op de Gamescom 2013 over de game leggen de makers uit wat er nieuw is in Lego Marvel Super Heroes.

Zijn we Lego al beu?
Gaat de nieuwe generatie Lego-games genoeg verandering bieden? Tot nu toe lijkt het er niet op: in Marvel Super Heroes ligt de nadruk op de vele speelbare Marvel-personages. Zo kent het spel meer dan 150 speelbare personages, waarvan er ongeveer 20 worden betrokken in de verhaallijn. Ieder personage heeft zijn eigen superkrachten. Iron Man kan vliegen, Spiderman zweeft soepel door de lucht met zijn spinnenwebben en de Hulk is… groot en groen. De vele personages moeten zorgen voor veel variatie in de gameplay. Tijdens het oplossen van puzzels is het wisselen van personages noodzakelijk. Doordat ieder personage zijn eigen krachten heeft spelen de puzzels hierop in. Naast de nieuwe personages is er weinig nieuws te ontdekken aan de game.

De demo die getoond werd op de Gamescom 2013 werd gespeeld op een Playstation 4 Developers kit. De game zag er hierdoor prachtig uit. Of Lego Marvel Super Heroes voor verandering gaat zorgen is nog maar de vraag. Voor Lego- en Marvelfans is het desondanks zeker een game om naar uit te kijken. Interesse in de vele personages? Bekijk dan de video’s van onder andere Captain America, Iron Man, Deadpool en Wolverine.