Doorgaan naar artikel
Impressie: The Witcher 3: Wild Hunt (Gamescom 2013)
Maurice van Wordragen
Maurice van Wordragen
Profiel

Voor de bezoekers was er niets van The Witcher 3: Wild Hunt te zien, maar achter de schermen ging ontwikkelaar CD Projekt RED helemaal los. Tijdens een presentatie van een uur liet de ontwikkelaar zien waarom The Witcher 3 de RPG van de volgende generatie is.

The Witcher 3: Wild Hunt is een fantasy-RPG gedreven door de personages gedreven, niet door een lineair verhaal. De game speelt zich af in een gigantische, open wereld vol met keuzes, tactische gevechten en levendige omgevingen. CD Projekt RED belooft dat de game groter zal worden, met nog meer content en een intensere beleving dan de voorganger. The Witcher 3: The Wild Hunt moet de franchise tot een hoger niveau tillen en zorgen voor de volgende generatie RPG.

Wat we zagen we op Gamescom
De presentatie van The Witcher 3: Wild Hunt was indrukwekkend van het begin tot het einde. Hoofdpersonage Geralt, die we kennen van het vorige deel, bevindt zich in een wereld vol chaos. De geur van verbrande dorpen is overal te ruiken en het vredige Empire of Nilfgaard neemt het op tegen het Northern Kingdom. Niemand weet wie er vrede brengt in deze moeilijke tijden en wat de toekomst van de wereld is. Geralt is een Witcher en werkt alleen. In zijn avontuur, wat meer dan 100 uur aan nonlineaire gameplay bevat, zoekt hij zijn weg in de strijd. Ongeveer de helft van de gameplay bestaat uit de hoofdverhaallijn en gaat vloeiend over in side-quests. Geen van de quests is automatisch gegenereerd. De keuzes die Geralt maakt in het spel hebben dan ook gevolgen voor de verloop van het verhaal en de wereld waar hij in speelt.

Tijdens de presentatie was goed te zien welke mogelijkheden nieuw waren. De wereld is een stuk groter geworden, waardoor Geralt nieuwe mogelijkheden krijgt om zich te verplaatsen. Over land kan hij uit de voeten met zijn paard en om nieuwe gebieden te ontdekken via zee heeft hij een boot. Omdat de wereld zo groot is, kan er ook snel gereisd worden tussen locaties die al eerder ontdekt zijn.

Vecht als een Witcher
Geralt is een Witcher die niet vies is van een flinke knokpartij en in het nieuwe deel is het vechtsysteem uitgebreider dan ooit. Geralt leert gedurende de game nieuwe manieren om zich te verdedigen, aan te vallen of te vluchten. Ontdek nieuwe manieren om vijanden te verlammen en maak gebruik van gecontroleerde Witcher-gebaren om de geest van een vijand over te nemen. Het vechtsysteem richt zich meer op tactiek met de mogelijkheid om de wapens van vijanden met gif te besmetten of ze in de val te lokken. Het RPG-systeem achter de gevechten is uitgebreid en omslaat nu 96 acties, wat er in het vorige deel maar 20 waren. Geralt heeft geen vastgezette timing in zijn aanvallen en de speler kan hem dus vrij besturen.

The Witcher 3: Wild Hunt belooft een RPG te worden waarmee we de kracht van de next-gen console kunnen testen. Het spel komt in uit 2014 op de PC, Xbox One en Playstation 4.