Doorgaan naar artikel
MTV en Gamekings presenteren de Indiebooth
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Uiteraard zal Gamekings, die het Firstlook evenement hebben opgezet, aanwezig zijn. Ook dit jaar zullen zij nieuwe en exclusieve merchandise meenemen. Ze willen dit jaar toch iets speciaals doen en bundelen daarom de krachten met MTV om een Indiebooth op te zetten.

In deze Indiebooth zullen vier Indie-game ontwikkelaars aanwezig zijn om hun game te tonen maar ook om met de bezoekers te praten hoe ze zelf een Indie-game kunnen opzetten. Een Indie-game is een spel wat is gemaakt door een individu of een klein team ontwikkelaars. Deze games worden dus niet gemaakt door grote ontwikkelaars die miljoenen  kunnen investeren om er een grote game van te maken. Indie-games worden ontwikkeld met een klein budget en worden vrij simpel gehouden. Hierdoor is des te meer vrijheid en passie.

Elke Indie-game ontwikkelaar zal zijn eigen booth bemannen om hun game te tonen alle vragen te beantwoorden. In de Indiebooth zal de bezoeker de volgende Indie-games aantreffen.

Er is tevens aangegeven dat de kaartverkoop erg hard gaat op het moment. Voor beide dagen zijn al meer dan 70% verkocht. Het Firstlook evenement is op 5 en 6 oktober 2013.

Bron: Firstlook