Doorgaan naar artikel
Fear of Flying
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

Conclusie

Fear of Flying is alleen al vanwege de opvallende stijl het kijken waard. Dit, in combinatie met de gevatte grapjes en leuke personages, maakt Fear of Flying een kort meesterwerkje die Finnegans carrière absoluut een boost zal geven. En met goede reden.

Elke vrijdagmiddag om het weekend alvast in te luiden, is er op NieuwerwetsTV een korte film te bewonderen: van stop-motion-animatie tot tekenfilm en van sciencefiction tot romantisch drama. Daarnaast recenseert de redacteur van dienst de short. Bekijk deze keer Fear of Flying.

Fear of Flying draait om Dougal, een vogeltje dat kampt met vliegangst. Deze angst dwingt hem zijn eentje over te blijven wanneer de rest van zijn soort naar het Zuiden vliegt om daar te overwinteren. We zien in Fear of Flying hoe Dougal op zijn eigen manier de winter probeert door te komen.

Fear of Flying gebruikt zowel poppenspel als 2D- en 3D-animatie om zijn verhaal te vertellen. Deze combinatie doet soms ietwat knullig aan, maar past perfect bij de stijl van de film zelf. De warme kleuren tijdens de zomer en de donkere sfeer tijdens de winter zorgen in combinatie met de aandoenlijke vogeltjes voor een levendig decor.

De korte film is een product van Connor Finnegan. Ondanks het feit dat hij in zijn afstudeerproject Fluffy Mc Cloud al iets van zijn opvallende stijl liet zien vertelt de Ier dat Nico Casavecchia’s Buildings and Vampires, een ode aan Where the Wild Things Are , hem uiteindelijk inspireerde om Fear of Flying te maken. Hierin werden namelijk op dezelfde manier poppen gebruikt, iets wat Finnegan klaarblijkelijk aansprak.