Doorgaan naar artikel
The Legend of Zelda: Wind Waker HD
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Zelda-fans met een Wii U zouden deze game sowieso moeten halen. Vernieuwen doet het spel dan wel niet genoeg, maar beleving is beter dan ooit. Toch is het wachten op een echt nieuw avontuur voor de console. De beelden tijdens de aankondiging van de Wii U hebben zoveel dorst opgewekt dat The Legend of Zelda: Wind Waker HD hoogstens kan dienen als een kleine dorstlesser.

Met Ocarina of Time kondigde Nintendo in de vorige eeuw een nieuwe tijd aan voor The Legend of Zelda. Het spel wist meer dan ooit fans van de franchise te boeien. De stijl werd doorgetrokken, maar bij het maken van Wind Waker werd gekozen voor een volledig andere look. Toen werd deze door lang niet iedere fan geaccepteerd, maar weet de game nu in HD toch ook deze fans te boeien?

Een nieuwe fase
Als er iets onduidelijk is in de geschiedenis van The Legend of Zelda dan is het de tijdlijn en vooral de samenhang van de verschillende spellen. Incidenteel kunnen er verbindingen worden gevonden, maar daar blijft het dan ook bij. Wind Waker lijkt deels aan te sluiten op Ocarina of Time, maar op veel fronten is er ook vernieuwing. Vooral het feit dat Zelda niet al in het begin aanwezig is, is vernieuwend.

Het spel speelt zich daarnaast niet direct af in Hyrule, de bekende wereld waarin de meeste Zelda-spellen zich afspelen. Een grote open zee kenmerkt het spel en is dan ook de plaats waar de speler buiten de dungeons de meeste tijd doorbrengt. Een veel gehoorde klacht over het origineel was dat de zee te saai was en de speler er te lang over deed om van eiland naar eiland te komen. Iets wat in dit deel is aangepast.

[one_half]Zelda02[/one_half][one_half_last]Zelda01[/one_half_last]

Kleine vernieuwingen met grote invloed
Het spel is voorzien van vele kleine vernieuwingen, waarvan een aantal zeer grote invloed hebben. De belangrijkste is de toevoeging van het ‘swift sail’. Dit nieuwe zeil laat de speler twee keer zo snel over de zee varen en kan al vroeg in het spel bemachtigd worden. Een zeer positieve ervaring, gezien dit de grootste irritatie was. Een andere vernieuwing is de toevoeging van Tingle’s Bottle. Middels een soort van flessenpost kunnen spelers over MiiVerse berichten naar elkaar sturen. De flessen worden vervolgens in de zee teruggevonden.

Voor de ervaren spelers is er een Hero-Mode aanwezig. Een lastige en zeer uitdagende modus welke echt iets toevoegt aan The Legend of Zelda: Wind Waker HD. Spelers die uitdaging zoeken op de huidige generatie consoles kunnen hiermee aan de slag en zullen geregeld sterven voor ze het einde hebben gehaald.

Grafische pracht
De grootste vernieuwing is natuurlijk het grafische aspect van het spel. Daar waar de getekende stijl op de GameCube niet altijd tot zijn recht kwam, ziet dit er in HD zeer gelikt en prachtig uit. Dit komt zowel op de eiland, op de zee als in de dungeons duidelijk naar voren en laat spelers meer dan ooit de Zelda-wereld in deze stijl beleven zoals Nintendo het ooit had bedoeld.

De audio is ook een stuk verbeterd. Alles klinkt realistischer en komt echter over. De beleving, die al zo goed was, wordt hierdoor alleen maar beter.