Doorgaan naar artikel
Jay Z grootste kanshebber op een Grammy
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Afgelopen nacht, vrijdagavond lokale tijd in Los Angeles, heeft LL Cool J de Grammy-nominaties bekendgemaakt. Jay Z heeft de meeste nominaties binnen weten te harken. Traditiegetrouw zijn de genomineerden tijdens het Grammy Nominee-concert bekendgemaakt.

De rapper is in maar liefst negen categorieën genomineerd, waarvan het overgrote deel in de rapcategorieën. Macklemore & Ryan Lewis, Pharrell Williams, Kendrick Lamar en Justin Timberlake volgen met ieder zeven nominaties.

Kendrick Lamar, Macklemore & Ryan Lewis nemen het samen met Taylor Swift, Daft Punk en Sara Bareilles op in de categorie Beste Album. Macklemore & Ryan Lewis zijn met ‘Same Love’ eveneens genomineerd voor Beste Single, maar de overige grote kanshebbers ontbreker hier in. Zijn vertegenwoordigen alleen hun genre-categorieën.

De uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen vindt op 26 januari plaats in Los Angeles. Vorig jaar waren Gotye en Mumford and Sons de grote winnaars.

Bekijk de complete lijst hier terug. Nu al stemmen op het Beste Album, Beste Nummer of tal van andere categorieën: de NWTV Awards zijn in volle gang, stem op je favorieten en maak kans op mooie prijzen.