Doorgaan naar artikel
JBL Pulse
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Conclusie

Juist door de combinatie van muziek en een lichtshow zou de JBL Pulse extra moeten bijdragen geven aan de muzikale ervaring. Een mooi design biedt geen garantie voor een mooi geluid. Het is bijna een verplichting om muisstil in de woonkamer te zitten om storing te voorkomen en een fatsoenlijk geluid waar te nemen. Het gebrek aan lage tonen helpt de JBL Pulse niet in de totale belevenis.

De JBL Pulse is een mooi audio-apparaat, voorzien van LED-verlichting die extra sfeer geeft aan de beleving van muziek. Zo mooi als het systeem eruit ziet, zo belabberd is het in gebruik.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de prijs-kwaliteit-verhouding van de JBL Pulse is ronduit slecht. Voor tweehonderd euro krijgt de klant geen waar voor zijn geld. Toch, de lichtshow is leuk, het design is strak en het gebruik is simpel. Middels één druk op de bluetoothknop verbindt het apparaat direct met alles wat maar met bluetooth voorzien is. Waar deze bluetoothchip in de JBL Pulse echter in het systeem verstopt zit, is een raadsel: de ontvangst is minimaal, want zodra er een stofje door de lucht vliegt stoort de audioset. Bij het leeglopen van de batterij lijkt het of alle kracht van het systeem verloren gaat. De ene storing na de andere volgt waardoor de beleving van de muziek en lichtshow verdwijnt. Het maakt hierbij niet uit met welk bluetooth-apparaat verbinding gemaakt is.

De batterij is daarentegen van betere kwaliteit. Met een berekende duur van acht uur zonder stroomvoorziening gaat de Pulse makkelijk een werkdag mee. Mocht het onverhoopt gebeuren dat de batterij leeg is, dan is deze ook echt leeg. Het einde wordt niet voorafgegaan door een (geluids)waarschuwing dat het echt tijd wordt om je Pulse op te laden. Wanneer de JBL Pulse vervolgens aangesloten wordt op de netstroom, kan het apparaat helaas niet direct verder spelen.

Het geluid van de JBL Pulse schiet tekort bij de lage tonen. Een echte muziekbelevenis zit er niet in en zodra de volumeknop opengaat vervormt al het geluid. Als achtergrondmuziekje doet de Pulse prima dienst, maar hierdoor valt belevenis van licht en geluid in het niet.