Doorgaan naar artikel
Brian O’Conner gaat met pensioen
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Brian O’Conner gaat in de zevende Fast & Furious-film met pensioen. Het personage van de onlangs overleden Paul Walker kan op deze manier gepast de serie verlaten.

The Hollywood Reporter weet dit nieuws te melden nadat zij met ingewijden van filmstudio Universal hebben gesproken. De franchise kan na het pensioen van O’Conner voortbestaan. Universal heeft echter niet gereageerd op het bericht.

Sinds het overlijden van Paul Walker op 30 november vorig jaar is de vraag hoe de Fast & Furious-franchise doorgaat nog redelijk onbeantwoord. Walker vertolkt naast Vin Diesel een van de hoofdrollen. Om de film af te krijgen, worden er diverse nieuwe scenario’s bedacht waarin het reeds geschoten materiaal met de overleden acteur gebruikt kan worden. Om een geloofwaardig pensioen neer te zetten moet de film wederom aangepast worden en zullen er extra scenes opgenomen moeten worden. Onbekend is hoe het verhaal er nu uit komt te zien. Aan het einde van het zesde deel duikt Jason Statham op, die als nieuwe badguy geïntroduceerd is voor het zevende deel. Aangezien de twee films elkaar opvolgen kan er niet teveel gesleuteld worden aan het script en zal het team creatief met hun reeds bestaande materiaal om moeten gaan.

Regisseur James Wan en zijn schrijver Chris Morgan hebben hier ruim de tijd voor. Kort na het overlijden heeft Universal besloten om de geplande release van zomer 2014 te laten vervallen. Fast & Furious 7 moet volgens de nieuwe planning in april 2015 uitkomen.