Doorgaan naar artikel
Left 4 Dead makers komen met nieuwe griezelige game
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ontwikkelaar Turtle Rock Studios, welke bekend is van onder andere Left 4 Dead, heeft vandaag hun nieuwste game onthuld. Deze game zal samen met 2K Games worden ontwikkeld. Deze onthulling is gedaan in het tijdschrift Game Informer. Het tijdschrift was voorzien van de cover van de nieuwe game en belooft weer spannend te worden.

Hun nieuwste game heeft de titel Evolve gekregen. Het is een sciencefiction-shooter waarbij de online modus op de voorgrond ligt. In deze modus nemen vier alien-jagers het op tegen één enkele alien of monster. Zowel de jagers als het monster worden bestuurd door echte spelers. Gedurende het potje vordert wordt het monster steeds sterker en gevaarlijker.

De jagers beschikken over unieke eigenschappen en zijn met zijn vieren. Het monster is alleen, maar dit weerhoudt hem er niet van om flinke klappen uit te delen en veel schade aan te richten. De jagers moeten het monster op verschillende planeten zien te verslaan om deze bewoonbaar te maken. De werelden zijn fantastisch groot opgebouwd met voldoende groen aanwezig. Om het monster te vinden kunnen de jagers bijvoorbeeld gebruik maken van de voetstappen die zijn achter gelaten. Ze zullen hem toch met enige haast moeten vinden gezien het monster zich voedt met allerlei dieren uit de omgeving en steeds groter en sterker wordt.

Er is helaas nog geen release datum bekend. Wel is aangegeven dat het spel wordt uitgebracht voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Evolve