Doorgaan naar artikel
Nieuw seizoen The Following te zien bij Veronica
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

The Following keert vanaf 26 februari terug met een gloednieuw tweede seizoen. De Amerikaanse hitserie verhuist hiervoor wel naar een nieuwe zender. Het eerste seizoen was te zien bij SBS6, maar voor het nieuwe seizoen verhuist naar Veronica.

De serie draait om de briljante seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) die een ultiem bondgenootschap van volgers buiten de gevangenis heeft opgebouwd om zijn ‘levenswerk’ af te maken. Voormalig FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) probeert Carroll te stoppen voor zijn plan het dodelijke einde bereikt. In de cliffhanger van vorig seizoen stonden Ryan en de ontsnapte Joe tegenover elkaar in een strijd om leven en dood.

In het eerste seizoen roept de FBI Ryan op, omdat er vreemde dingen gebeuren die een link lijken te hebben met de opgesloten Joe. Ryan start een nauwe samenwerking met het FBI-team en ze ontdekken dat Joe een enorm web van toegewijde, levensgevaarlijke volgelingen heeft opgebouwd. Met behulp van deze volgers lukt het de seriemoordenaar om zijn zoon weg te halen bij Claire, te ontsnappen uit de gevangenis en uiteindelijk ook Claire te ontvoeren. In de cliffhanger staan Carroll en Hardy tegenover elkaar met hun geliefde Claire als getuige. De situatie loopt volledig uit de hand en bloed vloeit. Iedereen vraagt zich nu af: is dit het einde van de seriemoordenaar of komt zijn wrede plan uit? Wie overleeft het en wat gebeurt er met Claire en de trouwe volgers?

Criminal Minds
Naast The Following starten er ook nieuwe afleveringen van Criminal Minds op woensdag 26 februari. Veronica gaat dan verder met seizoen 9.

Nieuwe afleveringen The Following en Criminal Minds zijn vanaf woensdag 26 februari wekelijks te zien bij Veronica.