Doorgaan naar artikel
Derde Game of Thrones trailer voor S4
Rick Hoving
Rick Hoving
Profiel

De dag dat het vierde seizoen van Game of Thrones begint kruipt steeds dichterbij, om iedereen lekker te houden komt HBO met alweer de derde trailer.

Wie de eerdere twee trailers heeft gezien zal op een paar dingen na weinig nieuws onder ogen hebben gekregen. The Red Viper blijft opvallend veel in beeld en wordt duidelijk naar voren geschoven als het belangrijkste nieuwe personage voor het vierde seizoen. Niet verwonderlijk aangezien deze Oberyn Martell bij fans van de boeken een favoriet is. Eveneens blijven er scenes bijkomen van de Nightwatch in gevecht met de Wildlings. Een flits op 1:08 laat naar wat het lijkt een gevecht tussen man en reus zien. Opvallendst is de scène met havenpoort met enorme titaan, gelijkend aan de Kolos van Rhodos. Dit is de stad Braavos, waar Arya’s zwaardtrainer uit het eerste seizoen vandaan kwam. Boeklezers zullen bekend zijn met wie hier naartoe gaan.

Daarnaast zijn Bronn en Jamie te zien sparren. Deze scene komt niet in de boeken voor. Bronn is aangeslagen bij de televisiefans en is boven zijn rol in de boeken uitgestegen, met meer dialogen en beeldtijd. Wellicht dat hij de plaats inneemt van een ander personage, iets wat vaker is voorgekomen in de televisieserie. Helaas geeft deze trailer weinig prijs over andere nieuwe personages, zoals hoofd van de Tyrell-familie Mace Tyrell. Er is in ieder geval nog genoeg tijd voor april voor nog een nieuwe trailer.