Doorgaan naar artikel
Nieuwe Angry Birds is een RPG
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder deze week werd op NieuwerwetsTV al middels een mysterieuze trailer aangekondigd dat er een nieuwe Angry Birds-game op komst is. Er wordt al steeds meer bekend over deze nieuwe game van Rovio.

In de mysterieuze trailer werd al aangegeven dat het de “meest epische game ooit” zou worden. Op basis van deze woorden is ook de titel gevormd. Angry Birds Epic is de nieuwe game van Rovio en zal later deze week beschikbaar zijn in de Canadese en Australische iTunes. Later dit jaar zal Angry Birds Epic wereldwijd verschijnen voor iOS, Android en Windows Phone 8.

De nieuwe Angry Birds zal anders zijn dan de voorgaande delen. Verschillende vogels wegschieten met een katapult wordt vervangen voor een meer tactische speelvorm, een RPG. Daarbij zal het ook turn-based zijn. Dit houdt in dat de speler bijvoorbeeld een aanval uitvoert en vervolgens een aanval kan terugverwachten van de vijand.

angrybirdsepic

Naast wat standaard aanvallen is het nu ook mogelijk om onder andere wapens, harnassen en toverdrankjes te maken en deze te gebruiken in het gevecht. Er kunnen ook spullen gekocht worden met verdiende munten of door middel van in-game aankopen met echt geld. Ook is er een afbeelding verschenen waarin het silhouet te zien is van een ridder, tovenaar en boogschutter. Mogelijk zijn dit speelbare karakters in deze nieuwe Angry Birds game.

angrybirdsepic2