Doorgaan naar artikel
Extrema Outdoor line-up belooft warm festival
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Vorig jaar wist XO Live te imponeren met een geweldige editie van het festival, maar dit jaar gaan ze voor de uitmuntend. De line-up liegt er niet om, want onder meer Afrojack en Fedde Le Grand komen naar het Aquabest-terrein in Eindhoven.

Ook dit jaar is de Diamond Stage een weer het hoofdpodia en zal het toneel zijn van show en sensatie. Natuurlijk is het de muziek die zorgt voor deze elementen en zal de internationale top van de Nederlandse EDM huisvesten: Fedde le Grand, Laidback Luke, Bakermat en Afrojack. Ook de Nervo-tweeling zal een set weggeven op de Diamond Stage.

Dit jaar kiest de organisatie ervoor om drie extra podia toe te voegen. De organisatie heeft geluisterd naar de bezoekers en zal techno laten terugkeren op XO. Onder meer de Detroitse technokeizer Jeff ‘The Wizard’ Mills zal een extra lange dj-set voor zijn rekening nemen. Verder staan Ben Sims en Len Faki op het programma. De andere area belooft verder een spannend geheel te worden met de warme house van bijvoorbeeld Oliver Koletzki en Finnebassen. Onder meer undergroundgrootheid Levon Vincent zal de “It’s Eindhoven”-area headlinen.

Show
Na het grote succes van de openingsshow vorig jaar, waarbij via een app de smartphones van het publiek een integraal onderdeel werden van de show -een wereldprimeur destijds- keert de beginshow als belevingselement terug op XO 2014. Deze lijn wordt doorgezet tijdens de gehele festivaldag met performances en show gedurende de dag overal op het terrein met als klap op de vuurpijl een bijzondere eindshow.

Jubileum
Extrema Outdoor blijft ook deze negentiende editie vooroplopen wat betreft aankleding, design en innovatie. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met onder meer creatieve partijen uit de talentvolle omgeving van Eindhoven, met zowel internationale designers als lokale kunstenaars. En met deze groep creatieven wordt momenteel al voorzichtig vooruitgekeken naar de jubileumeditie van 2015, wanneer Extrema Outdoor alweer de twintigste verjaardag viert. Alle informatie over de 2014-editie, inclusief de volledige line-up is te vinden op de festivalwebsite. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart. Een ticket kost €49,-. De XO Plus comforttickets kosten €79,-.

XO Live vind dit jaar op 12 juli plaats.