Doorgaan naar artikel
Suits vanaf maandag 7 april op RTL4
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

Beter laat dan nooit zullen we maar denken: vanaf maandag 7 april is eindelijk de Amerikaanse serie Suits te zien op de Nederlandse televisie. Zender RTL 4 heeft de eer om deze uit te gaan zenden.

Suits is een advocatenserie die draait om de arrogante Harvey Specter (Gabriel Macht) en zijn hulpje Mike Ross (Patrick J. Adams). In hem heeft hij een perfecte sidekick gevonden, ondanks het duistere verleden van Mike. Hij verdiende zijn geld door oplichting en heeft geen rechtendiploma. Ondanks zijn verleden besluiten de twee samen te gaan werken en zijn geheim voor de buitenwereld verborgen te houden.

De ontmoeting tussen beide kwam onverwachts. Harvey voert sollicitatiegesprekken in een hotel en Mike is toevallig bezig met het afhandelen van een drugsdeal voor een goede vriend. De politie is hem echter op het spoor en hij slaat op de vlucht. Als hij in paniek het hotel in rent, belandt hij tussen een groep sollicitanten en krijgt een gesprek met Harvey. Mike heeft een vlotte babbel en fotografisch geheugen en zodoende weet hij Harvey te charmeren.

Ondanks dat Mike het advocatenbestaan altijd al heeft zien zitten, moet hij wennen. Liegen en bedriegen is dagelijkse kost, maar Mike heeft naar zijn zeggen meer hart naar de mens dan de topadvocaten. Zijn eerste klus is een afdankertje van Harvey: een pro-deo zaak waarbij een CEO wordt verdacht van seksuele intimidatie. Mike mag dan een groentje zijn, hij wordt harder door te vallen en weer op te staan en werkt zich zo naar de top van de advocatuur zonder een diploma op zak te hebben.

Suits is een advocatenserie van een ander kaliber en een verslaving om naar te kijken. Naast de sterk spelende Macht en Adams, heeft Rick Hoffman (Hostel, Cellular) een hilarische bijrol.

Suits is vanaf maandag 7 april wekelijks te zien bij RTL 4. Mocht je geen zin hebben in reclameblokken, dan is Netflix een uitkomst. De streamingsdienst heeft al twee seizoenen van de populaire serie online staan.