Doorgaan naar artikel
Indievelopment: Penarium (PC/Mac)
Pim van den Berg
Pim van den Berg
Profiel

Penarium is de tweedimensionale platformer van het Nederlandse Self Made Miracle in de Dutch Game Garden. Het doel is om met een corpulent mannetje zo veel mogelijk tonnen te verzamelen, terwijl je van platform naar platform springt. Dit wordt je moeilijker gemaakt doordat je steeds meer beschoten word door wisselend wapentuig van boven en onder. Wat begint met vallende, rollende rotsen, escaleert al snel tot een extravaganza van overstromingen, hittezoekende raketten en rondvliegende Chinese draken. Het wordt alsmaar moeilijker een hogere score te krijgen.

Voor zo’n poezelig mannetje beweegt de hoofdpersoon van Penarium verdacht rap en lenig, al zijn sprongetjes vrij kort en onbeholpen. Penarium speelt onafgebroken in een hoog tempo en reageert goed op je besturing. Een enkel nadeeltje is dat het nog vrij lastig is om uit het water terug op een platform te springen, wanneer het aan de orde is. Desalniettemin is de gameplay zo gestroomlijnd dat het nooit oneerlijk aanvoelt wanneer je in een dozijn bloederige stukken geknald bent. Het is je eigen schuld, niet die van het spel – en dat is een goed teken.

Penarium mikt op een gelijktijdige zomerrelease voor PC en Mac met een beoogde prijs van 5 à 10 euro. Er zijn ook plannen voor een release op iOS en wellicht PS Vita.