Doorgaan naar artikel
Game of Thrones lekt personages vijfde seizoen
Rick Hoving
Rick Hoving
Profiel

Een schrale troost voor iedereen die zijn wekelijkse Game of Thrones-dosis morgen moet missen: we weten weer een beetje meer over het vijfde seizoen. Gelekte informatie en geruchten rondom de casting van HBOs hitserie zijn natuurlijk keer op keer bewezen waar te zijn. Kuch.

Boeklezers zullen het al wel weten, maar volgend seizoen brengt ons naar een tot nu toe nog ongeziene regio: Dorne. Het thuisland van überbaas Oberyn Martell die het volgende week mag opnemen tegen The Mountain That Rides. Geheel in lijn met de casting van Oberyn gaan de andere Martells eveneens gespeeld worden door Spaanse en Latino acteurs. Logischerwijs zou er ook in Spanje worden gescout naar opnamelocaties. Als alles klopt, worden er maar liefst zes leden aan de familia toegevoegd.

Ten eerste is dat Oberyns broer Doran Martell. Zij zijn ongeveer elkaars binaire oppositie: Oberyn als de hedonistische fiesta-vierende heethoofdige seksgod, tegenover Doran als de saaie, berekende, afwachtende maar o zo wijze leider van Dorne. Niet geheel eerlijk, want Doran zit aan een rolstoel gekluisterd en leidt aan ernstig gevalletje jicht. Hij wordt de grote nieuwe spelers in het spel der tronen en zal in meerdere afleveringen voorkomen. Dit tezamen met zijn persoonlijke lijfwacht Areo Hotah. Voor laatstgenoemde wordt een donkere acteur gezocht, om nog maar eens te benadrukken dat hij oorspronkelijk aan de andere kant van de zee is geboren. Het is letterlijk het minst zeggende personage van de reeks en staat vooral wacht met een vlijmscherpe hellebaard. Dorans zoon Trystane, de verloofde van Myrcella Baratheon (lees: Lannnister), is er ook bij. Hij krijgt een fikse leeftijdsverhoging van ongeveer tien jaar ten opzichte van het boek. Eveneens worden de bastaarddochters van Oberyn geïntroduceerd: Obara, Nymeria en Tyene. Hun bijnaam is de Sand Snakes en ze zijn alleen getraind door papa in het gebruik van wapens onder de noemer van: “je weet maar nooit”.

The Seven krijgt ook wat liefde in de vorm van een nieuwe priester met de titel High Sparrow. Hij leidt in het kielzog van alle oorlogen, hongersnoden en zondes een fundamentalistische beweging richting King’s Landing. Hij wordt bijgestaan door Septan Unella. Zij gaat een belangrijke rol vertolken met betrekking tot Cersei. Eveneens in datzelfde rijtje hoort Maggy the Frog, een waarzegster uit Cersei’s jeugd. Daarnaast zijn er nog rollen voor Lollys Stokeworth (Bronns rolletje groeit wederom), slavenhandelaar Yezzan en priester annex huurmoordenaar The Waif. De lijst lijkt enorm. Toch ontbreken er een hele boel personages. Waar zijn de extra Greyjoys die hun opwachting maken in het vierde boek? Of de dochter van Doran Martell? Kans is groot dat er weer heel wat personages gecombineerd gaan worden tot één. Begrijpelijk van Benioff & Weiss, want wie A Feast for Crows opensloeg moest meer nieuwe personages leren kennen dan hem misschien lief is. Of het het verhaal ten goede komt … eerst maar eens kijken wie er volgende week wint.