Doorgaan naar artikel
HALLOWEEN HORROR SHOW ook buiten Amsterdam
Rick Hoving
Rick Hoving
Profiel

Vorig jaar kon men alleen in de hoofdstad naar de horrormarathon van ABC en Mr. Horror voor een slapeloze nacht, maar dit jaar is heel Nederland aan de beurt. Horrorliefhebbers krijgen tijdens de Halloween Horror Show een gevarieerd programma voorgeschoteld: van zombie-Nazi’s tot zombiebevers en van geesten oproepen tot moordlustige wildemansjongetjes én wat klassieker, het enge kleine meisje met van die haren voor haar ogen. Over verschillende steden worden de films Welp, Ouija, [REC] 4: Apocalypse, Zombeavers, The Damned, de geremasterde versie van Halloween, Annabelle, Cabin Fever 3 en Dead Snow 2: Red vs. Dead getoond.

zombeavers-posterjpg-8dd2db_1280w

Op de nacht van zaterdag 1 november naar zondag 2 november presenteert Mr. Horror himself, Jan Doense, de Halloween Horror Show live in Pathé Tuschinski Amsterdam met de films Welp, Ouija, [REC] 4: Apocalypse en Zombeavers. Het is wel goed om wat tijd over te hebben, de marathon duurt maar liefst negen uur. Bezoekers worden aangereden verkleed te komen. Waarom? De Halloween Horror Show in Amsterdam maakt deel uit van het grote Amsterdam Hallloween Festival, dat loopt van 29 oktober tot en met 1 november. Naast de marathon is er ook een gekostumeerd feest bij Hotel Arena Club op 31 oktober, een gethematiseerd diner, make-upworkshops en een Halloween-skatetour.

6078459c-5483-11e4-a1bb-577fd24f0a17_web_scale_0.4232984_0.4232984__

Maar het is dit jaar niet alleen de hoofdstad waar Mr. Horror met zijn filmmarathon de inwoners slapeloze nachten mag bezorgen. Buiten Amsterdam zijn er ook horrormarathons in Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Helmond en Tilburg. Hier wonen dezelfde films als in Amsterdam vertoond, behalve dat Ouija wordt ingewisseld voor Dead Snow 2: Red vs. Dead. In Beverwijk, Heereveen, Heerlen, Klazienaveen, Leiden, Terneuzen, Vlissingen en Zutphen spelen alle films in twee verschillende blokken af en kan de bezoeker zelf kiezen waar hij de stuipen op het lijf gejaagd wil krijgen. In Panningen staan er zes films op het programma: Welp, Dead Snow 2, [REC] 4, Halloween, Zombeavers en Cabin Fever 3. Voor een beter overzicht klik je hier.