Doorgaan naar artikel
Verslag: Paaspop 2015
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

Als ik Paaspop op basis van de afgelopen jaren moet samenvatten in één woord is dat vrij simpel: familiefestival. Niet zozeer omdat er veel gezinnen rondlopen op het festivalterrein, maar omdat het publiek ontzettend divers is. De #teens bezetten voornamelijk The Desperados Warehouse, waar een combinatie van toegankelijke techno wordt gecombineerd met dancemuziek. De twintigers zijn te vinden bij Stardust by We Are Electric met snoeiharde techno, met dit jaar als klapper The Bloody Beetroots. Het Thunderbolt-stage fungeerde als opvang punt voor rockers boven de vijftig jaar. Maar het magische van Paaspop speelt zich niet af in deze tenten, maar juist als deze verschillende personen met elkaar in contact komen.

Paaspop 2015 - zondag (28 of 31)


De zaterdag van Paaspop 2015 laat het festival zien zoals deze is.

Ook dit jaar wist Paaspop een aantal grote namen naar het festival te halen. Zo waren er o.a. optredens van Anouk, Dotan, Douwe Bob, Handsome Poets, The Kooks, Joost van Bellen en Joris Voorn. Toch heb ik buiten de verschillende optredens het meeste plezier aan het festival. Dat zegt niets over de optredens van de diverse artiesten, die prima waren.


Naast dat buiten de tenten alle soorten personen bij elkaar komen, is er ook ontzettend veel te doen op Paaspop. Voor mij maakt dat het overdag gezelliger dan ’s avonds. Het Theater is een goed voorbeeld, waar je voornamelijk van stand-up-comedie kunt genieten. Maar er waren ook mogelijkheden om je haren te laten knippen, te racen en een heuse sekslijn te bellen. De faciliteiten zoals eettenten, muntautomaten en WC’s zijn ontzettend goed geregeld door de organisatie. Zelfs met het moddigere toestanden van zaterdag wist het festival goed om te gaan.


De zondag van Paaspop 2015

De sfeerimpressie van Paaspop (zondag) laat eigenlijk juist zien om welke redenen je Paaspop beter links zou kunnen laten liggen. Het relatief dure festival is niet een feestfestival bij uitstek, zoals bijvoorbeeld Extrema Outdoor dat wél is.

Paaspop 2015 - zondag (30 of 31)

Al met al is Paaspop misschien wel even representatief voor Brabantse gezellig- en gemoedelijkheid als carnaval. Ik kijk uit naar aankomend jaar. Voor meer berichten over Paaspop, waaronder twee fotoreportages, kun je terecht op de festivalpagina van NWTV.