Doorgaan naar artikel
Sengled Pulse Solo
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

Conclusie

De Sengled Pulse Solo is helaas geen goede aanschaf. Het kleinere broertje van de Pulse produceert ondermaats geluid en daardoor valt het hele concept van een smartlamp met een luidspreker in duigen.

Sengled is een bedrijf dat smartbulbs, slimme led-lichten, ontwikkelt. Het assortiment van het bedrijf bestaat onder andere uit een LED-licht met ingebouwde webcam en een WIFI-repeater. De Pulse Solo is een LED-lamp met een ingebouwde speaker van JBL die je via bluetooth aan kunt sturen. Sengled heeft een goed concept in handen en mits een goede uitvoering levert het ook goede producten op. De Pulse, het grotere broertje van de Pulse Solo, wordt door diverse sites (9to5mac, Computeridee) goed ontvangen en geprezen voor de degelijke geluidkwaliteit. Helaas produceert de Sengled Pulse Solo geen acceptabele muziekkwaliteit en dat zorgt ervoor dat het product nooit de moeite waard kan zijn.

De Sengled Pulse Solo is overigens wel super makkelijk te installeren, nadat je de lamp in een fitting draait zendt deze direct een bluetooth-signaal uit. Wat naast de slechte geluidskwaliteit storend is, is het feit dat de helderheid van de lamp ook alleen de manipuleren is via bluetooth. Dat betekent dat je in huishoudelijke sferen steeds een bluetooth verbinding moet hebben met de lamp om deze te dimmen of uit te zetten. Bij bijvoorbeeld de Sengled Boost- of de Philips Hue-lampen gaat dit via een WIFI-verbinding, welke de meeste personen toch de hele dag aan hebben staan op hun smartphone.

Je kunt de smartlamp voor drie soorten fittingen aanschaffen, namelijk voor de E26-, E27- en B22-fitting. Hierdoor zijn de Sengled-lampen virtueel in ieder huishouden te gebruiken. De temperatuur van het licht is valt niet te manipuleren en in vergelijking met andere LED-lichten heeft de lamp een redelijk witte temperatuur. De lamp kost overigens 60,- euro.