Doorgaan naar artikel
NieR Automata demo
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

De NieR Automata demo is alweer een tijdje uit, maar naarmate de release van de game steeds dichterbij komt werden we toch wel erg nieuwsgierig.

De demo brengt zo’n vijftien tot twintig minuten aan vlotte gameplay met zich mee (een stuk meer als je hem ook nog op ‘Hard’ en ‘Very Hard’ uit wilt spelen) en draait eigenlijk om twee dingen: de vloeiende en heerlijk aanvoelende combat en de manier waarop verschillende camerahoeken het spel steeds net iets anders laten wegspelen. Soms kijk je namelijk over de schouder van de hoofdpersoon mee, maar soms zit je in een meer retro-achtige top-down-view en voelt het spel soms heel eventjes bijna als een shmup, weer op andere momenten zit je in een vliegende mech waardoor je je oppermachtig waant.

Nier Automata combat

Je wordt meegenomen door een level met meer dan genoeg vijanden om in elkaar te hakken. Het hele gevoel van ontdekken en voortgang van je personage merk je weinig in deze korte speelsessie en alhoewel dat ervoor zorgt dat je met een hoop vragen zit, zorgt het er ook juist voor dat je interesse nog een beetje extra gewekt wordt voor de volledige game.

Alles wordt afgesloten met een groots eindbaasgevecht, waarin ook weer meerdere gevechtsstijlen aan te pas komen. Op deze manier voelt het gedurende de demo alsof je geen twee keer hetzelfde speelt en alsof alles continu anders is, maar of alles ook zo vers blijft voelen in de volledige versie, dat is nog maar de vraag. Voorlopig voelt het doorlopen van een level heerlijk en de gevechten zijn geweldig, door combo’s en snelle bewegingen heb je echt het gevoel dat je zelf precies in de hand hebt hoe je dingen aanpakt en kun je als je goed genoeg bent zelfs voorkomen dat je überhaupt geraakt wordt. Al met al wekt de demo een zeer positieve indruk, dus kom maar op met de volledige game.

NieR Automata verschijnt 10 maart voor de PlayStation 4, dan zullen onze vragen beantwoord worden. Verwacht rond die tijd zeker een review op NWTV.