Doorgaan naar artikel
Star Wars Battlefront 2 komt volgend jaar
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ongeveer een half jaar geleden kwam DICE met Star Wars Battlefront, een shooter met een Star Wars-thema. De game werd nogal gemengd ontvangen door de gamers en werd op NWTV met een “goed” beoordeeld. Dit is niet slecht, maar ook zeker niet fantastisch. Electronic Arts heeft aangegeven dat we komend jaar Star Wars Battlefront 2 mogen verwachten.

Daarnaast heeft Electronic Arts bekendgemaakt dat we naast dit vervolg de komende jaren nog meer delen kunnen verwachten. Blake Jorgensen, CFO bij Electronic Arts, geeft aan dat ze bij Star Wars Battlefront 2 gebruik gaan maken van de nieuwere films, waardoor de inhoud niet meer gelimiteerd is tot de originele trilogie.

Er is niet bekend welke studio de titel op zich gaat nemen en verder gaat ontwikkelen. De kans is aannemelijk dat DICE de ontwikkeling, net als bij het eerste deel, op zich gaat nemen. Electronic Arts heeft ook de verkoopcijfers bekendgemaakt van Star Wars Battlefront: er zijn vorig jaar meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht. Onder deze exemplaren zijn die van de PC, Xbox One en PlayStation 4 geteld. Dit geeft toch wel aan dat de game, of het thema, erg populair is en dat een vervolg ook eigenlijk geen verassing is.

Helaas is er verder weinig bekend en zullen we moeten wachten op meer informatie. De game is in ieder geval niet aangekondigd voor het fiscale jaar van 2017. Dit houdt in dat de game later in 2017 in de winkels zal verschijnen.