Doorgaan naar artikel
NWTV-Awards: Stem op het favoriete TV-programma van 2013
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

De kwaliteit van de programma’s uit 2013 verschilde, net als altijd, nogal eens. Onze televisieredactie heeft dan ook de afgelopen weken z’n best gedaan om een evenwichtige lijst samen te stellen met amusante en informatieve programma’s.

De variatie in deze lijst is nergens zo groot als bij de publieke omroep. Het inmens populaire Wie is de Mol? wordt ook dit jaar weer geroemd om de verrassende plotten, terwijl Boer Zoekt Vrouw uitblinkt in het hoge knuffelgehalte. Flikken Maastricht, dit jaar voor het eerst genomineerd voor een Televizierring, staat bekend om de sterke verhalen en actie terwijl College Tour dankzij de vele invalshoeken een groot publiek bereikt en veel mensen vermaakt.

RTL sloeg dit jaar verder toe met ontroerende programma’s waarin SynDROOM uitblonk. De nieuwe opzet van Expeditie Robinson maakt het programma aantrekkelijker dan ooit, alleen maar Nederlandse deelnemers blijkt voor nog meer verrassing te zorgen. The Voice of Holland is nog steeds, ondanks dat het niet meer echt vernieuwend is, de beste talentenjacht van dit moment.

De zenders van SBS blonken dit jaar uit met ieder z’n eigen programma. Verrassend en informatief was Veronica’s Nachtwacht met daarin alles wat er in het Nederlandse nachtleven afspeelt. Op SBS6 was dit het laatste seizoen van Waar is de Mol? waarin Johny bekende Nederlanders meeneemt naar een land van betekenis voor hem of haar. Het meest verrassende bij SBS was Sabotage op Net5. Waar iedereen bang was voor een Wie is de Mol?-kloon is niets minder waar. Het programma verraste door onverwacht mensen naar huis te sturen en een saboteur te kennen die door niemand was geraden.