Doorgaan naar artikel
DriveClub ondersteunt niet alle sturen
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De exclusieve Sony-titel DriveClub is een veelbesproken racegame waarin de speler in de meest exotische wagens rijdt en deelneemt aan verschillende races. Zoals de titel al een beetje verraadt is het de bedoeling dat je racet in clubs en tegen clubs. Vorm je eigen club met vrienden en maak je weg tot de top.

Veel racegameliefhebbers willen de ultieme race-ervaring beleven door een stuur, pedalen en schakelpook te gebruiken in plaats van een controller. Nu heeft Sony laten weten dat DriveClub niet elk stuur ondersteunt. Zo zijn vooralsnog de nieuwste sturen van het merk Thrustmaster geschikt om te gebruiken in de game. Zo is bijvoorbeeld de Thrustmaster T80- en de T300s-sturen volledig geoptimaliseerd voor de PlayStation 4 en DriveClub.

“We’ve been working really closely with Thrustmaster on their new T80 and T300RS wheels, to make sure that they’re perfectly tuned for DriveClub and the PS4,” aldus Jamie Brayshaw, Sony community manager.

Of andere merken sturen nog ondersteunt gaan worden in de toekomst is nog niet duidelijk. DriveClub staat gepland voor 8 oktober exclusief voor de PlayStation 4.

stuur