Doorgaan naar artikel
Bekijk de trailer voor Joy met Jennifer Lawrence
Douwe Knook
Douwe Knook
Profiel

Vandaag is de trailer voor David O. Russells nieuwste film Joy online verschenen. O. Russell vergaarde de afgelopen jaren veel aanzien met succesvolle films als The Fighter, Silver Linings Playbook en American Hustle. Deze films waren samen goed voor 25 Oscarnominaties waarvan een groot deel in de acteurscategorieën. Ook in Joy zien we een aantal prijswinnende acteurs waar O. Russell al eerder mee werkte zoals Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en Robert De Niro.

Over het verhaal van Joy is nog weinig bekend en ook de bovenstaande trailer geeft hier nog niet al te veel inzicht in. In elk geval is de film geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van uitvindster en onderneemster Joy Mangano, de oprichtster van het marketingbedrijf Ingenious Designs wat een miljardenomzet draait. Naast het persoonlijke verhaal van Joy (vertolkt door Jennifer Lawrence) gaat de film ook over de verschillende generaties in haar familie en haar relatie tot hen.

Al met al belooft Joy een interessante film en potentiële Oscarkandidaat te worden met een sterke vrouwelijke hoofdrol. Helaas moeten we nog even wachten want de film zal hier pas vanaf 7 januari 2016 in de bioscoop verschijnen.