Doorgaan naar artikel
Bekijk de trailer voor Netflix-film Beasts of No Nation
Douwe Knook
Douwe Knook
Profiel

Netflix werkt hard om het aanbod van in eigen beheer ontwikkelde content uit te breiden. Nadat recent een nieuw seizoen van Orange is the New Black en de nieuwe serie Sense8 op Netflix zijn verschenen, is nu ook de trailer van de eerste originele Netflix-film Beasts of No Nation verschenen. De regie van de film is in handen van Cary Fukunaga, die eerder al een Emmy won voor zijn regiewerk voor het eerste seizoen van True Detective.

In Beasts of No Nation krijgen we een inkijkje in de ervaringen van Agu (Abraham Attah), een kindsoldaat die ergens in Afrika vecht in een burgeroorlog. In de trailer zien we ook acteur Idris Elba (onder andere bekend van Pacific Rim, Luther en The Wire) als een gewetenloze commandant die Agu dwingt een man te vermoorden met een kapmes. Beasts of No Nation belooft dan ook een rauw en gehard drama te worden, ondanks de warme en heldere filmstijl die deze trailer toont.

Hoewel Beasts of No Nation nog geen Nederlandse releasedatum heeft, staat de film voor de Amerikaanse Netflix gepland voor 16 oktober dit jaar. Te verwachten valt dat de film in die periode ook op de Nederlandse Netflix zal verschijnen. Of Beasts of No Nation ook in de Nederlandse bioscoop te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.