Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Veel gamers van 25 jaar of ouder kunnen zich Roller Coaster Tycoon nog goed herinneren. Ineens was daar het spel waarmee je zelf een heel pretpark kon namaken. Themalandschappen, achtbanen en andere zaken behoorden allemaal tot de mogelijkheden. Na een succesvol tweede deel en een iets minder succesvol derde deel bleef het lange tijd stil, tot onlangs Roller Coaster Tycoon World werd aangekondigd. Tijdens de Gamescom hebben we als één van de weinigen in de wereld reeds een uitgebreide eerste indruk gekregen van de game en vanaf vandaag mogen we die met jullie delen.

Het oude

maar dan beter

Als doel hebben de makers van Roller Coaster Tycoon World zichzelf gesteld om vooral heel veel van van de nostalgische gevoelens uit de eerdere delen mee te nemen. Om te beginnen bijvoorbeeld het uiterlijk. De game ziet er dan ook weliswaar prachtig uit in Full HD, maar ondertussen herken je ook veel elementen van vroeger, zoals de glijbaan hieronder. Datzelfde geldt overigens voor heel veel zaken die je vermoedelijk nog wel kent.

Roller Coaster Tycoon World

Aan de andere kant is alles wat met bouwen te maken heeft verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan het neerleggen van een pad. Vroeger moest dit stukje voor stukje en kon dit ook alleen in rechte lijnen. Nu kan het met een cirkel en van punt naar punt. Ditzelfde geldt voor achtbanen en andere attracties waarbij je de kans krijgt om zelf zaken aan te passen. De mogelijkheden zijn echter nog groter dan dat. Je kunt namelijk nu zelf met een ontwerpprogramma dat gebruikmaakt van Unity je eigen aankleding maken.

Een ander groot voordeel is dat bruggen, verhogingen en verlagingen automatisch worden gebouwd. Dat betekent dat vanaf nu iedere achtbaan die je bouwt ook direct geplaatst kan worden wanneer een weg in de weg zit.

Delen met vrienden

Stel, je hebt een enorm tof park met een bijzonder thema en je bezoekers merken dit niet eens. Dan raak je daar vermoedelijk aardig gefrustreerd van. Gelukkig zijn de bezoekers in Roller Coaster Tycoon World een stuk oplettender. Speciale thema’s in je park zullen ook bijzondere mensen aantrekken. In het geval van een western-thema zullen er bijvoorbeeld veel cowboys door je park lopen. Een prachtige verbetering, zeker omdat je werk nu echt gewaardeerd wordt.

Ander werk dat waardering kan verdienen zijn je zelfgebouwde achtbanen. Deze zijn vanaf nu makkelijk online te delen en door iedereen te downloaden. Een absolute verbetering die eigenlijk wel door iedereen leuk gevonden zal worden. Vooral omdat zo iedereen ook echt de tofste achtbanen kan gebruiken.

Geen losse missies meer

maar één park

Het is misschien wel de grootste verandering in Roller Coaster Tycoon World; geen losse missies meer. Net als in bijvoorbeeld The Sims ben je vanaf het begin bezig met één park. Dit park zal ook altijd je park blijven en gedurende het spel zullen er voor dit park een aantal missies komen. Meer hierover volgt volgens de makers binnen enkele weken. Zelf vond ik deze nieuwe opzet zeker een verbetering, anderen vonden het echter juist minder. Het zal echt per persoon schelen hoe dit wordt ontvangen.

Roller Coaster Tycoon World

Roller Coaster Tycoon World is een welkom nieuw deel in een reeks die al lang stil ligt. Veel nieuwe ervaringen maken samen met de nostalgie het spel tot een echte vernieuwing. Iets wat veel spelers hoopten te krijgen en er nu dus daadwerkelijk aankomt.