Doorgaan naar artikel
Nieuwe Gezichten in Game of Thrones Seizoen 6
Jeffrey van Beurden
Jeffrey van Beurden
Profiel

Hoewel we nog steeds aan het bijkomen zijn van het geweldige vijfde seizoen van Game of Thrones, is HBO al druk bezig met de voorbereidingen en de opnames van het zesde seizoen, dat hoogstwaarschijnlijk in april volgend jaar op HBO te zien zal zijn. Voor dit zesde seizoen zijn natuurlijk, zoals bijna elk seizoen het geval is geweest, nieuwe personages en dus nieuwe acteurs nodig.

Een van de acteurs die we komend seizoen zullen zien in de meest gedownloade serie is Pilou Asbæk, onder het grote publiek met name bekend als Kasper Juul in de serie Borgen. Hij neemt de rol van Euron Greyjoy, familie van Theon Greyjoy (Reek, gespeeld door Alfie Allen), op zich. Een tweede naam die bekend is gemaakt door HBO is die van Richard E. Grant. Hij speelde onder andere in de series Girls en Downton Abbey. Helaas is het nog niet duidelijk welk personage Grant gaat spelen. Ook Max von Sydow, die een rol heeft in de aankomende Star WarsFilm en onder andere bekend is van Extremely Loud and Incredibly Close, zal in het zesde seizoen van Game of Thrones te zien zijn.  Hij zal de rol van de mentor van Bran Stark, de “Three-Eyed Raven”, op zich gaan nemen. Ten slotte is er nog de naam van Ian McShane bekend gemaakt. Hij speelde onder andere in Ray Donovan en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en ook bij hem is het nog onbekend welke rol hij zal gaan bekleden.

Hoewel het zesde seizoen van Game of Thrones nog ver weg is, is de acteerervaring van deze vier acteurs in ieder geval veelbelovend. Het zesde seizoen wordt om nog een andere reden interessant: het is het eerste seizoen waarbij er geen boek van George R.R. Martin als richtlijn wordt gebruikt, omdat dit boek nog niet is verschenen. Dit betekent dat niemand, ook niet de Game of Thrones-fans die alle boeken hebben gelezen, weet wat er dit seizoen gaat gebeuren. Ik hou nu al mijn hart vast.