Doorgaan naar artikel
Bekijk de nieuwste trailer van Bridge of Spies
Meike Berkhout
Meike Berkhout
Profiel

Eindelijk is Tom Hanks weer te zien in een nieuwe film sinds Captain Philips en Saving Mr. Banks (beide 2013). En wederom is dit een samenwerking tussen Hanks en regisseur Steven Spielberg.

In de film Bridge of Spies speelt Hanks de Amerikaanse advocaat James B. Donovan. Tijdens de Koude Oorlog krijgt Donovan de opdracht van de CIA om de vrijlating van Francis Gary Powers (Austin Stowell) te onderhandelen. Powers is een U2-piloot die is neergeschoten boven de Sovjet-Unie. In ruil voor de vrijlating van Powers wil de CIA een Russische spion die in Amerika gevangen wordt gehouden ruilen. En Donovan is de aangewezen persoon om deze ruil te realiseren. Dat het voor hem een lastige taak wordt, gezien de verstandhouding tussen Amerika en de Sovjet Unie, is direct duidelijk.

Door de samenwerking tussen Hanks en Spielberg en een scenario dat door de gebroeders Coen is geschreven, belooft Bridge of Spies een spannende thriller te gaan worden. Ook laat de film een stukje Amerikaanse geschiedenis zien, want de film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Bridge of Spies zal vanaf 26 november in de bioscoop te zien zijn.