Doorgaan naar artikel
Geroezemoes: Red Hot Chili Peppers, Volbeat en Beck
Wilco Beuckens
Wilco Beuckens
Profiel

Zelden begonnen festivals al zo vroeg met het strooien van namen voor de 2016 edities. In de rubriek Geroezemoes geven we een beknopt overzicht van de belangrijkste aankondigingen. Daarnaast kijken we over de grens naar aankondigingen die wellicht interessant zijn voor de Nederlandse festivals.

Waar Hurricane en Rock Werchter vorige week hun eerste namen prijsgaven was het deze week de beurt aan o.a. Pinkpop en Rock am Ring. Wat waren de belangrijkste aankondigingen van afgelopen week? Hieronder een klein overzicht:

  • Pinkpop: Rammstein en de Red Hot Chili Peppers
  • Rock am Ring: Black Sabbath, Red Hot Chili Peppers, VolbeatBiffy Clyro
  • Fortarock: Volbeat, Disturbed 
  • Rock Werchter: Florence & The Machine

De Red Hot Chili Peppers was de grote naam van de afgelopen week. De band gaat na een aantal jaar pauze weer op tournee en doet dat met een bezoekje aan Europese festivals in juni. De verwachting is dat er nog een aantal festivals bij komen, waaronder Rock Werchter. Opmerkelijk dat het Belgische festival de Red Hot Chili Peppers niet heeft bevestigd. Afgelopen vrijdag kwam nog wel het bericht dat Florence & The Machine aan de line-up is toegevoegd. Zij stond echter ook al op de vorige editie.

Florence & The Machine is met de aankondiging ook een kanshebber voor Pinkpop. Maar het zou ook kunnen dat ze op Best Kept Secret (BKS) of Down The Rabbit Hole (DTRH) staat. Wij verwachten pas na haar Ziggo Dome show op 10 december een Nederlandse festival aankondiging. Voor BKS en DTRH is de Amerikaanse artiest Beck ook een kanshebber. Hij kondigde de afgelopen week een optreden aan op het Deense Northside.

Wij houden de festivals nauwlettend in de gaten de komende weken. Mochten er weer veel aankondigingen komen lees je dat in deze festival rubriek: Geroezemoes.