Doorgaan naar artikel
Geroezemoes: Pearl Jam, Faithless en Tenacious D
Wilco Beuckens
Wilco Beuckens
Profiel

Deze week komen veel festivals met nieuwe namen. Pearl Jam, Faithless en Tenacious D zouden zo maar eens op een Nederlands festival kunnen staan in 2016. De hoogste tijd om eens te kijken waar deze geruchten vandaan komen.

Het belooft een drukke week te worden voor de zomerfestivals. In Engeland waren vandaag aankondigingen van British Summer Time en Isle of Wight. Begin december is traditioneel een drukke tijd voor festival aankondigingen. Een paar grote namen zou zo maar voor extra kaartverkoop kunnen zorgen voor de feestdagen.

Op het Pearl Jam “fan forum” gonst het al weken met geruchten van een Europese zomer tour. Aanstaande vrijdag moet deze bekend worden gemaakt. Rock Werchter start aanstaande zaterdag met de verkoop wat veel mensen nogal verdacht vinden. Het zou natuurlijk mooi zijn als die dag daarvoor Rock Werchter de band als laatste headliner kan aankondigen. Daarnaast ontbreekt er bij Pinkpop ook nog een headliner. Het is bekend dat Jan Smeets al jaren probeert om Pearl Jam weer eens naar Landgraaf te halen.

Daarnaast is Tenacious D ook een kanshebber voor Pinkpop. De band speelt op Rock am Ring en is dus in die periode in Europa. De vorige keer dat ze in de buurt waren koos de band echter voor een eigen show in de HMH. Faithles en Stereophonics spelen in het Pinkpop weekend op het Isle of Wight festival en zouden zomaar de oversteek kunnen maken naar Landgraaf.

Daarnaast komt Down The Rabbit Hole “binnenkort” met de eerste namen. Het is nog wat lastig in te schatten wat kanshebbers zijn. Wilco tourt op dat moment door Europa en zou een ideale headliner voor het festival zijn. Wellicht dat Florence & The Machine ook op het festival verschijnen. Florence is tijdens Best Kept Secret en Pinkpop in de Verenigde Staten.