Doorgaan naar artikel
Gwendoline Christie komt terug in Star Wars 8
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Geweldig nieuws voor alle Star Wars fans, want Gwendoline Christie zal nogmaals als Captain Phasma acteren in Star Wars Episode VIII die in 2017 wordt uitgebracht..

Gwendoline Christie, in 1978 geboren in het Britse Worthing, West Sussex, England. Als actrice en model is zij in de laatste jaren een rijzende ster in zowel films en tv-series. De rol waar ze het meeste bekend van is als Brienne of Tarth, een heldhaftige en sterke vrouwelijke ridder die vaak belachelijk wordt gemaakt vanwege haar mannelijke overkomen in de HBO fantasie-drama series Game of Thrones. Hierna speelde ze als commandant Lyme in de film The Hunger Games: Mockingjay 2, maar meest recent schitterde zij op witte doek in een van de meest befaamd film-franchises Star Wars: The Force Awakens als Captain Phasma.

Het was in het begin onzeker of ze nog een keer in een Star Wars-film zou spelen, maar dit weekend bij de SAG Awards zei ze tegen People dat ze zeker zal verschijnen. In Star Wars: The Force Awakens was het aan het einde van de film niet duidelijk of Captain Phasma het overleefd had. De achtste Star Wars-film, waarvan de naam nog niet bekend is, zal in december 2017 in de bioscoop te zien zijn. Tot die tijd kunnen we vanaf 24 april weer heerlijk genieten van haar acteerwerk als Brienne of Tarth in Game of Thrones.