Doorgaan naar artikel
Bekijk Michael Fassbender in The Light Between Oceans trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

The Light Between Oceans (2016) is een drama gebaseerd op het gelijknamige boek van M. L. Stedman. De film is geregisseerd en geschreven door Derek Cianfrance en de hoofdrollen worden gespeeld door Michael Fassbender en Alicia Vikander.

Het verhaal speelt zich af in Australië na de Eerste Wereldoorlog. Tom Sherbourne (Michael Fassbender) is een teruggekeerde soldaat die nu als vuurtorenwachter werkt. Hij woont samen met zijn vrouw Isabel (Alicia Vikander) in een vuurtoren aan de Australische westkust. Op een dag merken ze op dat een reddingsboot in het water dobbert en vervolgens op het strand aanspoelt. In het bootje vinden ze een baby en ze besluiten haar te adopteren. Terwijl het kind bij hun opgroeit proberen ze te doen alsof het hun eigen kind is. Op een zekere dag ontmoetten ze een vrouw, Hannah Roennfeldt (Rachel Weisz), die een tragisch verhaal vertelt. Zij verloor haar kind op zee in de omgeving van Toms vuurtoren en precies rond dezelfde tijd dat Tom en Isabel de baby vonden. Het kind opgeven is moeilijk voor Tom en Isabel. Kunnen ze het volhouden om te doen alsof het kind van hun is?  Of zullen zij een juiste beslissing nemen?

De volledige cast bestaat uit Michael Fassbender (Steve Jobs), Alicia Vikander (The Danish Girl), Rachel Weisz (Youth), Caren Pistorius (Slow West), Florence Clery, Anthony Hayes (Healing), Emily Barclay (Weekender), Leon Ford (Ruben Guthrie), Thomas Unger, Benedict Hardie, Georgie Jean Gascoigne, Elliot Newbery en Evangeline Newbery.

The Light Between Oceans draait vanaf september in de bioscoop.