Doorgaan naar artikel
Bekijk Tom Hanks A Hologram for the King trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

A Hologram for the King (2016) is een komedie/drama, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dave Eggers uit 2012. De film met acteurs Tom Hanks, Tom Skerritt en Sarita Choudhury is geregisseerd en geschreven door Tom Tykwer.

In deze film kruipt Tom Hanks in de huid van Alan Clay, een gefaalde Amerikaanse zakenman die naar Saudi-Arabië reist in de hoop er weer bovenop te komen. Niet alleen mentaal maar ook op het gebied van zaken doen. In Saudi-Arabië wilt hij een IT (Informatie Technologie) contract verzekeren voor een groots en nieuw complex dat in de woestijn gebouwd gaat worden. Door alle falen en problemen met zijn thuis situatie gaat zijn missie gepaard met wat tegenslagen. Ook moet hij wenen aan een geheel nieuwe manier van zaken doen. Terwijl zijn relatie met zijn vrouw op de klippen ligt, leert hij wel een leuke Saudi-Arabische dame kennen, Sarita (Sarita Choudhury). Zal het hem lukken om zijn zaken contract te verzekeren. Gaat hij een leven opbouwen met zijn nieuwe liefje Sarita? En gaan ze inderdaad een Hologram voor de Saudi-Arabische koning maken?

Deze productie is een Duits-Amerikaanse samenwerking en hiervoor hebben ze voornamelijk in Marokko gefilmd. De cast bestaat uit Tom Hanks (Saving Mr. Banks, Bridge of SpiesCaptain Philips), Alexander Black, Sarita Choudhury (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2), Sidse Babett Knudsen (Inferno), Ben Whishaw (Suffragette, The Danish Girl), Tom Skerritt (Alien), Tracey Fairaway, David Menkin, Rolf Saxon en Jay Abdo.

A Hologram for the King is vanaf april in de bioscoop te zien.