Doorgaan naar artikel
Kingston HyperX Cloud Revolver
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Hoewel de HyperX Cloud Revolver een opvolger is van de Cloud en de Cloud II is de headset niet per definitie verbeterd. Wel als we kijken naar de pasvorm, door de automatisch aanpasbare hoofdband, maar niet als we kijken naar de aansluitmogelijkheden. Enkel een 3,5mm jack-stekker is niet voor iedereen praktisch. Qua geluid is de headset iets minder dat de Cloud II, maar dit scheelt niet veel. Toch ligt de prijs van de HyperX Cloud Revolver wat hoger en zal er dus eerder gekozen worden voor bijvoorbeeld de Cloud II

Dat Kingston naast datadragers en computercomponenten ook succesvol is met audioapparatuur bleek uit de twee geslaagde headsets die ze eerder hebben ontwikkeld, de HyperX Cloud en de Cloud II. Om dit succes door te trekken hebben ze een nieuwe headset op de markt gebracht, namelijk de Kingston HyperX Cloud Revolver.

De Kingston HyperX Cloud Revolver heeft, wat uiterlijk betreft, wat veranderingen ondergaan. Één van die veranderingen is de buitenkant van de oorschelp. Bij de eerdere modellen waren deze bol met daarop het HyperX-logo. Bij de HyperX Cloud Revolver is de bolle vorm weggenomen en is het meer een kuil geworden. De oorschelpen zijn voorzien van zwart glossy plastic met rode tinten. Tevens is het HyperX-logo hier in het rood afgebeeld. De meest opvallende verandering is de hoofdband. Waar bij de voorgaande modellen gebruikt werd gemaakt van een vaste hoofdband met een zacht kussentje is er nu gekozen voor een metalen open beugel met daaronder een automatisch verstelbare hoofdband die als een soort elastiek om je hoofd vormt. Dit klinkt misschien raar maar werkt buitengewoon fijn en voelt goed aan. Wanneer je de headset op je hoofd plaatst wordt je hoofd in de hoofdband gevormd en verschuift de band zo ver als noodzakelijk is. Door het open en lichte ijzeren frame is de headset relatief soepel en nauwelijks aanwezig. Hierdoor zijn urenlange speelsessies geen probleem.

Kingston HyperX Cloud Revolver

Aan de onderkant van de linkeroorschelp bevindt zicht de aansluiting voor de microfoon, deze is net als bij de twee voorgaande modellen afneembaar. Dit voorkomt dat de microfoon onnodig voor je gezicht hangt wanneer je hem niet gebruikt. Nadat de Kingston HyperX Cloud Revolver volledig is uitgepakt valt op dat er geen USB-adapter aanwezig is. Aan de headset is een relatief korte kabel gemonteerd met een 3,5mm jack-stekker. Hiermee kan de headset bijvoorbeeld worden aangesloten op een console of smartphone. Wanneer je hem aan een computer wilt gebruiken zal je de stekker moeten verlengen middels de bijgeleverde kabel. Ook hieraan zitten twee 3,5mm jack-stekkers. Deze dienen rechtstreeks in de geluidskaart geplaatst te worden. Één voor het geluid (groen) en één voor de microfoon (roze). Het voordeel hiervan is dat de headset op vrijwel elke PC werkt en geen software of drivers nodig heeft om te kunnen functioneren. Een nadeel hiervan, vooral bij het gebruik van een PC, is dat er mogelijk al een speakerset zit aangesloten op de geluidskaart. Je kan wel kiezen voor een splitter zodat er twee stekkers aangesloten kunnen worden. Wanneer je de in het bezit bent van een PC waarbij ook aan de voorkant van de systeemkast een aansluiting zit, dan kan je de headset ook hier op aansluiten.

Kingston HyperX Cloud Revolver

De geluidskwaliteit is dik in orde. De grote 50mm oorschelpen vallen ruim en sluiten goed aan door het ‘memory foam’, wat gebruikt is als dempingsmateriaal. Hierdoor is vrijwel geen omgevingsgeluid hoorbaar en kan je lekker opgaan in je game, film of muziek. De Kingston HyperX Cloud Revolver maakt gebruik van stereo geluid en geen 5.1 of 7.1 surround sound. Hiermee is de richting van geluiden uit de omgeving in bijvoorbeeld een game minder goed hoorbaar alhoewel de HyperX Cloud Revolver bij een first person shooter wel meer richting kan geven aan het geluid. Het is daarom ook niet voor niets dat Kingston vermeld dat de HyperX Cloud Revolver speciaal voor first person shooters is ontwikkeld. De lage tonen zijn af en toe nét iets te veel aanwezig, maar klinkt ook wel lekker als je tijdens het gamen wat explosies om je oren krijgt. Aan de kabel is een schakelaar aanwezig waarmee eenvoudig het volume geregeld kan worden, maar ook kan hiermee de microfoon eenvoudig worden in- of uitgeschakeld.