Doorgaan naar artikel
The Bronze
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Als komedie is The Bronze een grote mislukking. Toch weet het de interesse redelijk vast te houden, vooral dankzij de goede rollen van Melissa Rauch, Haley Lu Richardson en Sebastian Stan.

The Bronze is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Amerikaanse sportfilms richten zich vooral op American football of baseball. Toch zijn er ook uitzonderingen, zo zagen we onlangs het waargebeurde verhaal van skischansspringer Eddie the Eagle. Nu is er ook The Bronze, een komedie over turnen die iets minder op waarheid is gebaseerd.

Hope (Melissa Rauch) won als lid van het dames-turnteam een bronzen medaille in 2004 en is sindsdien wereldberoemd in haar woonplaats Amherst, Ohio. Toch lijkt haar status niet langer houdbaar; aanstormend talent Maggie (Haley Lu Richardson) lijkt namelijk de prestatie van Hope te gaan overtreffen. Maar dan komt Maggie’s trainster plots te overlijden. Hope neemt de rol over en slaat de handen ineen met Ben (Thomas Middleditch), een mederwerker in de turnhal. Ze zet hiermee haar eigen heldenstatus op het spel, maar Hope is vastbesloten om indruk te maken op haar oude rivaal Lance (Sebastian Stan).

The Bronze

Melissa Rauch (The Big Bang Theory) is geloofwaardig in haar rol van grofgebekte turncoach, maar niet echt grappig. Het lijkt erop dat de makers het idee van een scheldende vrouw al leuk genoeg vonden, verder doet het personage Hope namelijk niet veel. The Bronze is redelijk vermakelijk maar zeker geen hilarische komedie. Van goed geschreven grappen of elementen die slim terugkeren is amper sprake. Het ultieme dieptepunt is een tergende, overdreven seksscène die lijkt te zijn geïnspireerd door Team America: World Police. In die film maakte het gebruik van poppen de scène grappig, in The Bronze komt het vooral over als ongemakkelijk en wanhopig.

Hoewel de humor ontbreekt, weet de film toch de interesse vast te houden. Het verhaal lijkt aanvankelijk wat voorspelbaar ,maar maakt toch een aantal redelijk onverwachte wendingen. Ook zetten Haley Lu Richardson (The Edge of Seventeen), Gary Cole (Pineapple Express) en Sebastian ‘The Winter Soldier‘ Stan (Captain America: Civil War) leuke bijrollen neer. Zo kunnen we na het opmaken van de balans concluderen dat The Bronze toch wel een aardig filmpje is.