Doorgaan naar artikel
Mega Man Mobile nu beschikbaar voor Android & iOS
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Alle klassieke Mega Man-spellen zijn nu beschikbaar voor Android en iOS. Het eerste tot en met het zesde deel zijn individueel te koop voor 2 euro per stuk. Deze worden verkocht onder de naam Mega Man Mobile (1 t/m 6).

Inmiddels hebben meerdere mensen over de spellen geklaagd. Capcom heeft namelijk niet de originele NES spellen geport of uit de recente Legacy Collection gehaald. In plaats daarvan heeft Capcom hun oudere ports voor smartphones uit 2007 gebruikt. De smartphones van toen konden nog niet zoveel aan waardoor de framerate lager dan 30 fps zal zijn en in de praktijk vaak rond de 15 hangt. Daardoor wordt het spel meteen moeilijker omdat het juist vertrouwt op timing. Hieronder is de trailer van Mega Man Mobile te zien. De framerate van de trailer heeft dezelfde snelheid als het spel op Android en iOS.

Ook lijkt daardoor het geluid niet soepel te lopen waardoor het extra verbaast dat Capcom juist de oude ports heeft gebruikt. Dat terwijl men al eerder Mega Man 2 had geport naar iOS die soepeler liep dan deze nieuwe poging.

Capcom heeft nog niet gereageerd op de klachtenregen.