Doorgaan naar artikel
Classic Mini SNES top 30: NBA Jam en Starwing
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Vorig jaar verraste Nintendo ons met de Classic Mini NES. Een kleine versie van de originele NES (Nintendo Entertainment System) uit 1985. De Classic Mini NES heeft 30 ingebouwde spellen en bevat een hoop klassiekers zoals Super Mario Bros. 3, Metroid en Zelda. De NES was zonder twijfel een geweldige console, maar zijn opvolger was pas echt super. In 1990 kwam Nintendo met de SNES (Super Nintendo Entertainment System) en de bijbehorende slogan: Now you’re playing with super power. Hoe mooi zou het zijn als Nintendo in 2017 met een Classic Mini SNES zou komen? En veel belangrijker natuurlijk: welke 30 games zou de Classic Mini SNES moeten krijgen?

Vorige week, in het tweede deel van de top 30, hebben we gekeken naar U.N. Squadron en Super Star Wars. Ook deze keer hebben we weer een vliegspel, maar wel één van een andere categorie.

26.

NBA Jam Tournament Edition

NBA Jam Tournament Edition title screenNBA Jam Tournament Edition gameplay

Ontwikkelaar: Midway Games
Uitgever: Acclaim Entertainment

NBA Jam Tournament Edition is het tweede deel in de NBA Jam-reeks. Dit in 1994 uitgebrachte spel is absoluut niet bedoeld als simulatie, maar eerder het tegenovergestelde. NBA Jam staat bekend om zijn overdreven dunks en power-ups. Het principe is erg simpel: 2-tegen-2 arcade-basketbal. Het feit dat het simpel is maakt het juist zo leuk.

NBA Jam Tournament Edition komt vooral goed tot zijn recht wanneer je dit met meerdere mensen speelt. Dit kan met maximaal 4 personen tegelijkertijd. Zelfs vandaag de dag zijn er nog mensen die dit spel spelen en recent heeft het zelfs een niet-officiële update gekregen.

25.

Starwing

Starwing title screenStar Fox gameplay

Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo

Starwing is de Europese naam voor Star Fox, een naam die bij de meesten misschien wat bekender is. Het was één van de eerste spellen die gebruik maakte van de Super FX-chip. Deze chip stelde ontwikkelaars in staat om 3D-technieken te kunnen gebruiken voor de SNES. In de tijd dat Starwing uitkwam was dit heel erg bijzonder en werd het spel gezien als een technisch hoogstandje.

Helaas heeft deze game de tand des tijds niet heel erg goed weten te doorstaan. Wanneer je nu naar de beelden van Starwing kijkt is het misschien lastig te begrijpen waarom dit spel vroeger zo populair was. De grootste reden dat dit spel in de top 30 staat is dan ook dat dit één van de weinige 3D-spellen uit die tijd is.