Doorgaan naar artikel
Releasedatum Vampyr waarschijnlijk eind 2017
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Volgens uitgever Focus Home interactive is de Vampyr releasedatum in Q4 2017. Dit nieuws staat op de officiële website, samen met wat afbeeldingen en een korte beschrijving. Dat betekent dat de game naar alle waarschijnlijkheid in november, oktober of december zal uitkomen. Eerder was nog een hoop onduidelijkheid over de Vampyr releasedatum, tot grote frustratie van vele fans. Overigens heeft ontwikkelaar Dontnod deze datum nog niet bevestigd. Zowel op de site van Dontnod als de site van het spel zelf staat nog altijd ‘coming 2017’.

Vampyr

Vampyr is een actie-RPG die zich afspeelt in de vroege twintigste eeuw, waarin Groot-Brittanië wordt geteisterd door de dodelijke Spaanse griep. In alle chaos kruip je in de rol van chirurg Jonathan E. Reid, die getransformeerd is tot een vampier. Verscheurd tussen de eed van een arts en en de bloeddorstigheid van een vampier moet Jonathan omgaan met zijn nieuwe toestand. Als speler ligt de keuze in jouw handen: Wie laat je leven? En wie offer je op? Voeden op mensen maken je als vampier sterker en geven je nieuwe krachten maar tegelijkertijd hebben je keuzes invloed op het spel. De omgeving dient zelf als een semi-openwereld die je kunt verkennen. Vampyr heeft ook een uitgebreid systeem waarin je gereedschap en wapens kunt verbeteren. Materialen hiervoor vind je bij je slachtoffers of tijdens het verkennen van de omgeving. Die gebruik je dan weer om bijvoorbeeld wapens te creëren.

Vampyr

Ontwikkelaar Dontnod is bekend van het avonturenspel Life is Strange. Uitgever Focus Home Interactive heeft behoorlijk wat bekende spellen op haar naam staan waaronder Farming Simulator en Divinity: Original Sin. Voor de ontwikkeling van Vampyr zal de Unreal Engine 4 gebruikt worden. Zoals het ernaar uitziet zullen we dus voorlopig nog even moeten wachten op Vampyr. Het spel komt uit voor de Xbox, PS4 en PC. Mocht je nieuwsgierig zijn, kun je hierboven een indrukwekkende gameplay van 15-minuten bekijken.